A Ms. Poppytól ellesett piskóta tekercsekből Charlotte-tortát sütöttem még Húsvétkor. Be kell, hogy valljam, még soha nem készítettem ilyen tortát, mert nem mertem rá vállalkozni: gondoltam nehéz elkészíteni. Aztán végül is nagy nehezen rászántam magam, és pozitívan csalódtam. Annak ellenére, hogy a piskótatekercsek megsütése miatt elég időigényes, ez egy nagyon könnyen elkészíthető torta. Ami a legfőbb, hogy elképesztően könnyed, finom. Már alig várom az eperszezont, hogy epres-mascarponés változatban is elkészíthessem. :-))
Hozzávalók:
- 2 db 6 tojásos piskótatekercs baracklekvárral töltve
- 500 g túró
- 2 dl tejszín
- 1 cs habfixáló
- 1 cs zselatin fix
- 1 citrom reszelt héja
- ízlés szerint baracklekvár (lehet méz is)
- 1 nagy üveg őszibarack befőtt
- tejszínhab és cukorgyöngy a díszítéshez
Elkészítése:
A piskótatekercseket az itt leírt módon elkészítjük, majd 7 mm-es vastagságú szeleteket vágunk.
A túrót villával áttörjük, a tejszínhabot a habfixálóval felverjük, ezután a kettőt összeforgatjuk. Ízlész szerint ízesítjük baracklekvárral, citromhéjjal. Az őszibarackokat (az üveg 3/4-ét, a maradék 1/4 a díszítéshez kell) kockákra vágjuk és a túrókrémbe forgatjuk.
Egy jénai tálat kibélelünk folpackkal, egyenletesen kirakjuk a piskótával. A túrós masszába keverjük a zselatint, majd az egészet a piskótára öntjük, elsimítjuk. A tetejét kirakjuk a maradék piskóta tekercsekkel, kicsit lenyomkodjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap egy tortatartó tálra borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot, majd elképzelésünk szerint tejszínhabbal, őszibarackkal, cukorgyöngyökkel díszítjük.
Jaj de gyönyörűűűűű! Nagyon klassz lett. így imádnám, ahogy van.
VálaszTörlésCsinos!!
VálaszTörlésNagyon szép és milyen finom! Nagyon szeretem!
VálaszTörlésMeseszép lett:)
VálaszTörlésGyönyörűséges
VálaszTörlésNagyon szép!!
VálaszTörlésSzép lett nagyon! Nem is tudom, mikor készítettem ilyet utoljára, de emlékeim szerint az enyém soha nem volt ilyen csinos. :)
VálaszTörlésNagyon szép lett a tortád!
VálaszTörlésJuj, de szép!
VálaszTörlés