Ideális vasárnapi reggeli ez az újhagymás-spárgás frittata, de én rendszeresen készítem ebédre is, ha egyedül vagyok itthon. Imádom a spárgát, kár, hogy csak rövid ideig van szezonja, ezért ilyenkor én is igyekszem a lehető legtöbb spárgás ételt elkészíteni. Ezt a tojásos reggelit most friss zöldségekkel, salátával kínáltam...
Hozzávalók:
- 3 egész tojás (nálam házi tojások)
- 3 ek. tej
- 4 szál újhagyma
- 4 szál zöld spárga
- só, bors, szerecsendió
- olívaolaj
- camembert sajt kockák tetszés szerinti mennyiségben
Elkészítése:
A spárgát megtisztítjuk, a fás részét eltávolítjuk, megmossuk, majd kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát megmossuk, felaprítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymát és a spárgát. Közben a tojást és a tejet felverjük, sózzuk. A felvert tojást a piruló zöldségekre öntjük, majd sóval és szerecsendióval ízesítjük. A sütés utolsó 2 percében rádobáljuk a sajtkockákat, és már ehetjük is. Én úgy szeretem, ha a tojás nincsen teljesen átsütve, de mindenki készítse nyugodtan a saját ízlésének megfelelően.
Korábbi frittata receptem:
Jaj, hogy nekem mennyire tetszik a recepted! Én is készülök hasonló ételre, a spárga már a hűtőben...szebbet és finomabbat biztosan én sem készítek! :)
VálaszTörlésNagyon guszta!!! Napok óta tologatom a fritatta receptemet, de nem halogatom tovább én sem. Reggelire elcsentem.:))
VálaszTörlésNyammi, istenien néz ki
VálaszTörlésTetszik!:-)A farfalle isteni fini lett!:-)Ismétlés lesz!
VálaszTörlésNagyon guszta, biztos nagyon finom az íze a sok beletett finomságoktól!!
VálaszTörlés