Egyéb érdekességek...rólam

2011. május 16., hétfő

Mézes, joghurtos túrókrém szederrel



Ha nem vágyon túl édes dolgokra, előszeretettel készítek ilyen könnyű, mézes, gyümölcsös édességeket. Az elkészítése nem nagy művészet, viszont isteni az íze. Tulajdonképpen nem csak szederből készíthetjük, bármilyen idénygyümölccsel kiváló, de nekem most a szederhez volt kedvem. Babapiskóta helyett házi piskótát (pl. maradék piskóta széleket) is használhatunk hozzá. A szedres mellett nekem nagy kedvencem az epres és a málnás változata is. :-DDD


Hozzávalók:

  • 500 g túró (pl. krémtúró)
  • 375 g görög joghurt
  • 350 g szeder (nálam fagyasztott)
  • ízlés szerint méz
  • babapiskóta
  • frissen facsart citromlé (opcionális)

Elkészítése:

A mézet habosra keverjük a túróval és a joghurttal. Ízesíthetjük némi citromlével is, de nem muszáj. A babapiskótát kézzel törjük nagyobb darabokra. Készítsünk elő 6 nagy desszertes poharat. Rakjunk a poharak aljára egy réteg babapiskótát, egy réteg túrókrémet, majd dobáljunk rá fagyasztott szedret, és folytassuk a műveletet addig, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére szeder kerüljön. Tegyük néhány órára hűtőbe, hogy a babapiskóta megpuhuljon, aztán szépen lassan kanalazgassuk el.


Forrás: Az ötlet a Good Food Magazin 101 csábító desszert című könyvéből származik. 

8 megjegyzés:

  1. Szeretem az ilyen pohárkrémeket. Nagyon guszta, és én szívesen megkóstolnám mindhárom változatát.:)

    VálaszTörlés
  2. Imádom a szedret, nagyon guszta !

    VálaszTörlés
  3. Most kivántatni akarod? :) Imádom a szedret, de olyan ritkán jutok hozzá. Nagyon finom lehetett.

    VálaszTörlés
  4. Ezek a pohárkrémek nagyon nyerők nálunk is.Már alig várom, hogy az anyuékáméknál legyen szeder.:-)

    VálaszTörlés
  5. überguszta, főleg azok a szemek, úgy megizzasztva a tetején.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehet, a görög joghurt a kedvencem egyébként is:-))

    VálaszTörlés
  7. Persze, hogy imádom és persze, hogy kipróbálom! ;-)

    VálaszTörlés