Túlzás, hogy tekercs, csak valami olyasmi. Annak ellenére, hogy a tálalás most nem annyira lett szép (kicsit elméreteztem a tojáslepény nagyságát, így nem tudtam rendesen feltekerni), istenire sikeredett ez az étel. Hétvégéken pompás egy kiadós reggelinek, vagy hét közben egy könnyű ebédnek. Lehet még bele tekerni sonkaszeleteket is, kinek, ahogy tetszik...
Hozzávalók:
a rántottatekercshez:
- 4 tojás
- 4 ek. tej vagy tejszín
- só, őrölt fektet bors
- olívaolaj
a töltelékhez:
- 8-10 szál zöld spárga
- citromlé, 1 tk. méz
- 8 kisebb kocka brie sajt
- 150 g cottage cheese
- kakukkfű, majoránna, só, bors
Elkészítése:
A tojásokat verjük fel a tejjel, a sóval és a borssal. Teflon serpenyőbe öntsünk egy kevés olívaolajat, majd süssük meg benne a tojást. Ne kevergessük, hagyjuk, hogy egybe maradjon.
A megtisztított spárgát sóval, citromlével, mézzel ízesített vízben pároljuk roppanósra.
A cottage cheese-t keverjük össze ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel, majoránnával és a kockákra vágott brie sajttal. Kenjük meg vele a tojáslepényüket, fektessük rá a spárga darabokat, majd amennyire tudjuk, csavarjuk fel.
Forrás: Az ötlet a Blikk Nők egyik májusi számából való.
Nagyon guszta, valóban még ebédnek is kiadós!
VálaszTörlésNagyszerű ötlet!:-)
VálaszTörlésRemek nagyon finom, szerintem a tojás és a spárga tökéletes testvérek
VálaszTörlés