Hozzávalók:
- 1 csomag spárga
- 1 tk. méz
- citromlé
- só
- víz
- 12,5 dkg vaj
- 2 db tojássárgája
- 2 ek. fehérbor
- 1 tk. dijoni mustár
- só, bors
Elkészítése:
A spárgát megtisztítjuk, majd citromos, sós, mézes vízben kb. 10 perc alatt roppanósra pároljuk, kiszedjük, lecsepegtetjük.
Olvasszuk meg a vajat, majd szűrjük át. Adjuk a tojássárgájához a fehérbort és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Verjük fel vízgőz fölött, és közben fokozatosan öntsük hozzá a vajat. Keverjük, amíg besűrűsödik.
Forrás: A hollandi mártás receptje a Blikk Nők konyhájának májusi számában található.
Csodás kép!Finom étel!:-)
VálaszTörlésIsteni nálunk is hasonló volt
VálaszTörlésIdeje lenne már spárga után néznem, ilyen ha az ember üzletektől messze lakik, autühoz meg ritkán jutok mostanság.
VálaszTörlésTavaly ettünk spárgát, egyöntetű vélemény róla: méééég íze van.