Egyéb érdekességek...rólam

2011. május 11., szerda

Spárga hollandi mártással


Újabb spárgás ételt hoztam nektek. Én ebédre fogyasztottam, de kitűnő választás lehet akár egy ebéd vagy egy vacsora előételének is. Nem kell megijedni, egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Az íze pedig fantasztikus. Nálunk tutira lesz belőle ismétlés. :-DD

Hozzávalók:

  • 1 csomag spárga
  • 1 tk. méz
  • citromlé
  • víz
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek. fehérbor
  • 1 tk. dijoni mustár
  • só, bors

Elkészítése:

A spárgát megtisztítjuk, majd citromos, sós, mézes vízben kb. 10 perc alatt roppanósra pároljuk, kiszedjük, lecsepegtetjük.

Olvasszuk meg a vajat, majd szűrjük át. Adjuk a tojássárgájához a fehérbort és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Verjük fel vízgőz fölött, és közben fokozatosan öntsük hozzá a vajat. Keverjük, amíg besűrűsödik.



Forrás: A hollandi mártás receptje a Blikk Nők konyhájának májusi számában található.

3 megjegyzés:

  1. Csodás kép!Finom étel!:-)

    VálaszTörlés
  2. Isteni nálunk is hasonló volt

    VálaszTörlés
  3. Ideje lenne már spárga után néznem, ilyen ha az ember üzletektől messze lakik, autühoz meg ritkán jutok mostanság.
    Tavaly ettünk spárgát, egyöntetű vélemény róla: méééég íze van.

    VálaszTörlés