Ez az étel egyike lehet az olyan családi ebédjeinknek, vacsoráinknak, ami mindenki szeret. Á la carte Kriszta VKF. felhívására készítettem. Remélem, megfelel a követelményeknek?! Számtalanszor írtam már arról, hogyha az egészséges táplálkozásról van szó, akkor én maximálisan odafigyelek. Ezúttal is rászántam néhány órácskát a tészta elkészítésére, de egyáltalán nem bántam meg, mert a boltival még köszönőviszonyban sincsenek. Egyszerű, 30 perc alatt elkészíthető, tartalmas étel, és ilyen formában még egészségesebb is! :-DD Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)
Hozzávalók:
- 500 g házi macaroni (fele arányban tk. tönköly és sima tönköly lisztből)
- 900 ml tej
- 60 g vaj
- 4 ek. liszt ( 2 ek. teljes kiőrlésű tönkölybúza - 2 ek. tönkölybúza)
- só, frissen őrölt bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 250 g reszelt ementáli sajt
- 60 g reszelt parmezán
Elkészítése:
A macarónit lobogó sós vízben al dentére főztem, leszűrtem, és egy tepsibe rendezgettem. A vajból, a lisztből és a tejből szokásos módon besamelmártást főzzük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Amint besűrűsödött, belekeverjük az ementáli és a parmezán 3/4-ét, majd folyamatosan kevergetve felolvasztjuk benne.A mártást a macaronira öntöttem, és egy kicsit megrázogattam a tepsit, hogy az aljára is lefolyjon. Rászórtam a maradék ementálit és a parmezánt, végül 180°C.ra előmelegített sütőbe toltam, és addig sütöttem, míg a sajt rápirult. Azonnal tálaltam.
Házinál nincs is jobb
VálaszTörlés