... vagy valami olyasmi. Ebben a hőségben szigorúan tojás nélkül, házi krémsajttal, és természetesen mézzel édesítve. Nagyon szeretjük így, mert nem émelyítően édes, inkább a házi krémsajttól kellemesen savanykás.
Hozzávalók:
- 500 g házi krémsajt (mascarpone is jó)
- 6 dl tejszín
- 100-150 g méz
- tiramisu piskóta (babapiskóta is jó)
- tej
- amaretto likőr
- frissen főzött expresso kávé
- a szóráshoz 100%-os cukrozatlan, holland kakaópor
Elkészítése:
A tejszínt habbá verem, hozzáadom a krémsajtot, a mézet, majd az egészet jól összekeverem. Egy közepes méretű tálba öntöm a tejet, a kávét és a likőrt, ebbe mártogatom a piskótát. Egy porcelán tál aljára egy sor beáztatott piskótát teszek, rásimítom a krém felét, rászitálom a kakaóport. Újabb piskóta és krém réteg következik, legvégül pedig egy kevés kakaópor. Egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Nagyon tetszik, ez a fajta tojás nélküli változat. A tegnapi napon fedeztem fel egy másik blogon is ehhez hasonlót és eldöntöttem hogy kifogom próbálni. Eddig csak azért nem készítettem, mert idegenkedtem a nyers tojástól! Nagyon finom lehet, bár házi krémsajtom nincs, de mással pótolom majd!:-)
VálaszTörlésA tiramisu piskóta alatt babapiskótát értesz? Anna
VálaszTörlésAnna! Lehet babapiskóta is, de én az Aldiban kapható tiramisu piskótát vettem. Kicsit nagyobb és vastagabb, mint a babapiskóta, és nem ázik annyira szét. Igazából mindegyikkel nagyon finom! :-D
VálaszTörlésÉn is így készítem, csak likőrt nem szoktam beletenni.Finom nagyon!:-)
VálaszTörlés