Tudom, hogy nemrég volt kalácspuding, de nálunk ez az édesség a top 5-ben szerepel, ezért gyakran készítem. Áfonyás-csokis ízesítésben még nem próbáltuk...eddig. Hogy milyen lett??? Még apukám is - aki köztudottan keserű csokoládé ellenes - hümmögve majszolta befelé...és képzeljétek, még repetát is kért. :-DD
Hozzávalók:
- 1 szikkadt kalács
- 125 g áfonya
- 5 dkg durvára vágott étcsokoládé (70%-os)
- 3,5 dl tejszín
- 2,5 dl sűrített tej (7%, cukrozatlan)
- 1,5 dl tej
- 6 tojás
- 150 g méz
- 1 vaníliarúd
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A kalácsot kockákra vágtam, és egy nagyobb sütőtálba halmoztam. Rászórtam az áfonyát és a durvára vágott csokoládét. A tojást habosra kevertem a mézzel, hozzáöntöttem a tejet, sűrített tejet, tejszínt, majd belekapartam a vanília magjait. Az egészet ráöntöttem a kalácsra, lenyomkodtam, és 15 percre félre tettem, hogy jól magába szívja a nedvességet. A tetejére kockáztam a vajat, ezután 180 °C-ra előmelegített sütőben (kb. 20-25 perc) addig sütöttem, míg aranybarna színt nem kapott. Langymelegen tálaltam!
én is kérek. elsőnek beérem síma adaggal.
VálaszTörlésrepetámat a következő jelentkezőnek hagyom (mily nagylelkűség, bár sejtem nekem sem jut, mert elfogyott)
Nagyon szeretem az ilyen édességeket (is), de az áfonya-csoki a legtutibb!
VálaszTörlésez nagyon klassz! :) Megenném most én is szívesen!
VálaszTörlésNagyon finom. Egyszer ki kéne próbálni a kalácspudingot, isteni lehet
VálaszTörléskészül, bár buktából!!! :)
VálaszTörlésDe jó, remek ötlet! :-D
VálaszTörlés