Egyéb érdekességek...rólam

2011. szeptember 3., szombat

Almás-diós jégsaláta kéksajttal



Ebben a melegben nem viszem túlzásba a főzést, sütést, de nem is kívánom a pocakot eltelítő ételeket, inkább salátákat eszünk, és rengeteget iszunk. Az alma, dió, kéksajt, jégsaláta, zeller kombináció nem túl szokványos, de érdemes kipróbálni, mert tényleg összepasszolnak. Ha valaki esetleg a zellerrel, vagy a kéksajttal nincsen barátságban nyugodtan kihagyhatja, vagy másfajta sajttal is készítheti.


Hozzávalók:

  • 1 fej jégsaláta
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg kéksajt
  • 3 alma
  • szárzeller (opcionális)
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítése:

Az almákat kockákra vágjuk, a salátát nagyobb darabokra tépkedjük, és a diót szárazon kissé megpirítjuk. Az egészet összekeverjük az olajjal, majd a tetejére morzsoljuk a kéksajtot. Ha szeretjük, tehetünk bele felszeletelt szárzellert is.


Forrás: Nők Lapja 2010. június 9.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése