Ebben a melegben nem viszem túlzásba a főzést, sütést, de nem is kívánom a pocakot eltelítő ételeket, inkább salátákat eszünk, és rengeteget iszunk. Az alma, dió, kéksajt, jégsaláta, zeller kombináció nem túl szokványos, de érdemes kipróbálni, mert tényleg összepasszolnak. Ha valaki esetleg a zellerrel, vagy a kéksajttal nincsen barátságban nyugodtan kihagyhatja, vagy másfajta sajttal is készítheti.
Hozzávalók:
- 1 fej jégsaláta
- 10 dkg dió
- 10 dkg kéksajt
- 3 alma
- szárzeller (opcionális)
- extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
Az almákat kockákra vágjuk, a salátát nagyobb darabokra tépkedjük, és a diót szárazon kissé megpirítjuk. Az egészet összekeverjük az olajjal, majd a tetejére morzsoljuk a kéksajtot. Ha szeretjük, tehetünk bele felszeletelt szárzellert is.
Forrás: Nők Lapja 2010. június 9.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése