A munkahelyemen nyárbúcsúztató, csapatépítő tréninget tartottunk a Balcsi partján, erre az alkalomra sütöttem meg Citromhab sajtos pereceit (szokásomhoz híven egy kis változtatással). Frissen a legfinomabb, de másnap is élvezhető, kellemes rágcsálnivaló. Nem árt dupla adaggal sütni, mert tényleg nagyon gyorsan fogy: főleg finom borocska, söröcske mellé. Nagy kedvencem! :-)
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 1 tojás
- 190g tejföl
- 250 g vaj
- 1 1/2 evőkanál só
- 1 csomag szalakáli
- 50 g reszelt sajt (nálam füstölt)
- 1 kk. frissen őrölt bors
- 2-3 ek. fehérbor
A tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Pereceket szúrunk ki belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk. Tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben sütjük (kb. 8 perc).
Forrás: Citromhab: Sajtos perec
Egy jó kis filmet be is tennék mellé
VálaszTörlésNálunk is nagy kedvenc, mégis milyen régen sütöttem már. Köszi az ötletet. Csodaszép a kép, nagyon élethű.:)
VálaszTörlésNekem is nagy kedvencem:-)
VálaszTörlés