Ha már múltkor a hagymalekvárt említettem, ideje megmutatnom azt is, milyen klassz dolgokat lehet belőle készíteni. Sokszor írtam már, hogy a főzés terén az egyszerűség és a gyorsaság híve vagyok, ami a hétköznapokat illeti, ezért nem is hozhatok most sem mást, mit egy ilyen receptet. A hagymalekvárt már korábban elkészítettem - mindig lapul egy üvegcse a hűtőben -, így csak a húst kellett megsütni, rá a mustár, a lekvár, a sajt, 15 perc sütés, és már készen is van. Isteni frissen sült bagettel, rozmaringos pirított burgonyával, salátával...de nem is folytatom tovább a sort, mert mindjárt éhes leszek. :-)) Egy baj van csupán ezzel az étellel: mindig kevésnek bizonyul. Nagy kedvencünk! :-))
Hozzávalók:
- 10 db vékony szelet karaj
- kb. 15 dkg füstölt sajt
- olaj a sütéshez
- só, frissen őrölt bors
- dijoni mustár
- hagymalekvár
Elkészítése:
A húst sóval, borssal ízesítettem, mindkét oldalát pirosra sütöttem. Egy tepsit vékonyan kiolajoztam, beletettem a hússzeleteket. Megkentem őket mustárral, rákanalaztam mindegyikre egy kevés hagymalekvárt, és szórtam rájuk reszelt sajtot. 180°C-ra előmelegített sütőben addig kell sütni, amíg a sajt megpirul.
Megjegyzés: Csirkemellel, pulykamellel is igazán fenséges! :-D
Forrás: Nők Lapja Konyha
Nagyon finom lehet, bár én még sosem ettem hagymalekvárt :)
VálaszTörlésSzerintem nagyon finom lehet a hús, hagyma lekvárral,mindig foglalkoztatott a gondolat,hogy lila hagymából készítsek hagyma lekvárt,de az erős szaga miatt,mindig meggondoltam magam!!!!Lehet,hogy ezek után rá szánom magam???:):):)
VálaszTörlés