Tesóm rágta a fülem hamburgerért, illetve azért, hogy tanítsam meg kelt tésztát készíteni, hogy az albiban tudjanak a fiúkkal hamburgert és pizzát sütni. Azt ugye mondanom sem kell, hogy egy gasztromániákus szívesen tesz eleget ilyen felkéréseknek, úgyhogy most én csak magyaráztam, a tesóm pedig szorgoskodott.
Hozzávalók:
- 2 dl langyos tej
- 2 ek. méz
- 1 tk. só
- 40 g olaj
- 1 tojás
- 100 g joghurt
- 60 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 1 tojás a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítése:
A tésztából a szokásos módon hólyagos tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban a duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára borítom, 9 darabra osztom. A megformázott zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire ültetem. Ismét hagyom őket a duplájukra kelni, ezután lekenem az összeset felvert tojással, megszórom a tetejüket szezámmaggal. Előmelegített, gőzös sütőben sültek (180°C) kb. 15-18 percig.
Forrás: Limara péksége: Hamburgerzsemle
Folytatás hamarosan...
Nagyon jól néz ki, guszta! Olyan szép lett hogy gondolkodom kifogom próbálni ,lehet hogy csak a fele mennyiséggel először!
VálaszTörlésBár nem vagyok hamburgerfaló, ez mégis nagyon guszta! A fotók háttere is nagyon tetszik :)
VálaszTörlésAmióta én is megtanultam elkészíteni hetente sütök egy adaggal
VálaszTörlésBl 55 vagy Bl 80 vagy mindegy ami van ? :)
VálaszTörlésVjannus, én BL 55-tel készítem :-D
VálaszTörlés