A kefires prósza mellett gyakran készítek aludttejes kukoricaprószát is, mert ezt is nagyon szeretjük. Ha ebédre sütöm, akkor egy tartalmasabb levest főzök mellé, de vacsorára vagy desszertnek önmagában is megállja a helyét. Ez is egy olyan étel, amiből soha nem tudok eleget sütni, gigamennyiségben fogy...:-D
Hozzávalók:
- 30 dkg kukorica liszt
- fél liter aludt tej (vagy joghurt, kefir esetleg kevés tejjel)
- 15 dkg méz
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 0,5 dl étolaj
- házi szilvalekvár
Elkészítése:
A prósza hozzávalóit egy mély tálba öntve jól összekeverjük. Egy sűrű, de könnyen keverhető masszát kapunk, amit egy kiolajozott közepes méretű tepsibe öntünk, pöttyentgetünk rá szilvalekvárt, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Langyosan szeleteljük.
Forrás: Ízes kalandok: Kukoricaprósza
Nagyon finom, szívesen ennék belőle
VálaszTörlésSoha nem ettem, nem is hallottam rola. Nagyon kivancsiva tettel, hatha holnap kiprobalom!!!!
VálaszTörlésEgyszerű, ám nagyon finom!! Én is szívesen megkóstolnám.:)
VálaszTörlés