Írtam már korábban is, hogy rajongok a külföldi konyhákért, legyen az olasz, francia, mexikói. Ha mexikóira vágyunk, biztos, hogy ezt a mexikói chilis tekercset készítem, mert mindenki nagyon szereti. Saját magam sütöm a tortillát - újabban már Egy csipet receptje alapján -, amíg az sül, megfő a ragu, és már lehet is enni. Pillanatok alatt elkészül, végtelenül egyszerű, nagyon kiadós étel, nem utolsó sorban pedig nagyon finom!
Hozzávalók:
a chili con carnehoz:
- 3 db újhagyma
- 2 közepes méretű lilahagyma
- 80 dkg darált hús
- 2 doboz hámozott paradicsom konzerv
- 2 doboz vörösbab konzerv
- néhány ek.olaj
- 3 tk. cayenne bors
- ízlés szerint szárított chilipehely
- 1 kisebb marék friss oreganó, felaprítva
- 1 tk. fahéj
- só
továbbá:
- tortilla
- reszelt sajt pl. cheddar
- tejföl
- zöld saláta (pl. rukkola vagy jégsaláta)
Elkészítése:
A hagymát megpucoltam, felaprítottam, olajon megpirítottam. Hozzáadtam a darált húst, amit fehéredésig pirítottam. Ezután tettem bele a paradicsomot, a babot, ízlés szerint a fűszereket. A paradicsomokat szétnyomkodtam, ha szükséges egy kevés vizet önthetünk rá. Nagyjából 15-20 percig főztem, majd tálba szedtem. Tálaláskor a tortillát tányérra fektettem, szedtem rá egy kevés ragut, megszórtam salátával, sajttal, legvégül meglocsoltam tejföllel.
Forrás: Stahl Judit receptje
Fini lehet nagyon!Kukorica liszttel még nem készítettem a tortillát, pedig úgy az igazi!Szép sárga lett tőle a színe.
VálaszTörlésnagyon finom
VálaszTörlés