... szuper reggeli vagy vacsora, különösen a ráérős hétvégéken.
Hozzávalók:
4 személyre
- 4 egész tojás
- 100 g friss, zsenge spenótlevél (sóska is lehet)
- 1 doboz (400 g) hámozott, kockázott paradicsom, cukrozatlan
- 1 szál csípős házi kolbász, felkarikázva, negyedelve
- 1 szál újhagyma, felkarikázva
- Himalája só
- néhány csipet csilipehely
- frissen őrölt bors
- 1 tk. méz
- kókuszolaj
Elkészítése:
200°C-ra előmelegítem a sütőt. Előkészítek 4 db 2-2,5 dl-es tűzálló tálkát, melyeket vékonyan kikenek kókuszolajjal. A paradicsomot összekeverem a mézzel, sóval, borssal és csilivel ízesítem. A spenótleveleket a tálba rendezem, ráöntöm a paradicsomot. Minden tálka közepébe ütök egy tojást. Megszórom őket, újhagymával, a csípős kolbász darabokkal. Végül szórok rájuk egy csipet sót, őrölt borsot, csilipelyhet. 12 percig sütöm a sütőben, mert én lágyan szeretem a tojás sárgáját. Aki eszik kenyeret, annak ropogós héjú rozskenyeret ajánlok hozzá...
Ihlet: Good Food 2012. októberi száma
Végre vettem szufléformákat! Ez a recepted inspirálta az első benne készített vacsimat: bacon, spenót, tojás, pici sajt, fűszerek. Szuper finom és nagyon jól néz ki! Hamarosan az eredeti receptet is kipróbálom, a paradicsom-spenót kombinációt is imádom!
VálaszTörlés