Kacsamáj saláta mézes balzsamecetben sült céklával és szederrel... |
... elő vagy főételnek!
... a kacsamáj, a szeder és a cékla kiválóan harmonizálnak egymással, ezúttal éppen egy kiadós salátában találkoztak.
... a receptet Adrinak és Lacinak ajánlom!
Hozzávalók:
4 személyre
- 500 g pecsenye kacsamáj
- 5-6 nagyobb cékla
- 1 csomag olasz salátakeverék
- 250-300 g friss szeder
- kb. 1 ek. kacsazsír
- néhány ágacska friss kakukkfű
- ízlés szerint sűrű balzsamecet
- 1-2 tk. méz
- olívaolaj, fekete bors, Himalája só
- 1-2 ek. pirított mandula
Elkészítése:
A céklát megpucolom, felkarikázom, beledobom sütőpapírral kibélelt kisebb méretű tepsibe. Meglocsolom olívaolajjal, balzsamecettel, mézzel. Megszórom sóval, borssal, friss kakukkfűvel. 200°C-on sütöm 20-25 percig, vagy amíg meg nem puhul. A kacsamájat közepes darabokra vágom, kacsazsíron lepirítom. Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítem. Előkészítek négy tányért. Mindegyikre salátát, sült céklát és pirított kacsamájat halmozok. Megszórom mandulával és tányéronként 6-7 szem szederrel. Két evőkanál olívaolajhoz 4-5 evőkanál balzsamecetet, egy csipet sót és néhány tekerésnyi őrölt borsot keverek. Ezzel a dresszinggel fejezem be a salátát. Ha valaki fogyaszt kenyérféléket, akkor annak friss bagettet ajánlok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése