Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 27., szombat

Kacsamáj saláta mézes balzsamecetben sült céklával és szederrel...


Kacsamáj saláta mézes balzsamecetben sült céklával és szederrel...



 ... elő vagy főételnek!

... a kacsamáj, a szeder és a cékla kiválóan harmonizálnak egymással, ezúttal éppen egy kiadós salátában találkoztak.


... a receptet Adrinak és Lacinak ajánlom!




Hozzávalók:


 4 személyre



  • 500 g pecsenye kacsamáj
  • 5-6 nagyobb cékla
  • 1 csomag olasz salátakeverék
  • 250-300 g friss szeder
  • kb. 1 ek. kacsazsír
  • néhány ágacska friss kakukkfű
  • ízlés szerint sűrű balzsamecet
  • 1-2 tk. méz
  • olívaolaj, fekete bors, Himalája só
  • 1-2 ek. pirított mandula







Elkészítése:



A céklát megpucolom, felkarikázom, beledobom sütőpapírral kibélelt kisebb méretű tepsibe. Meglocsolom olívaolajjal, balzsamecettel, mézzel. Megszórom sóval, borssal, friss kakukkfűvel. 200°C-on sütöm 20-25 percig, vagy amíg meg nem puhul. A kacsamájat közepes darabokra vágom, kacsazsíron lepirítom. Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítem. Előkészítek négy tányért. Mindegyikre salátát, sült céklát és pirított kacsamájat halmozok. Megszórom mandulával és tányéronként 6-7 szem szederrel. Két evőkanál olívaolajhoz 4-5 evőkanál balzsamecetet, egy csipet sót és néhány tekerésnyi őrölt borsot keverek. Ezzel a dresszinggel fejezem be a salátát. Ha valaki fogyaszt kenyérféléket, akkor annak friss bagettet ajánlok hozzá!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése