... hozzám hasonlóan biztosan sokaknak fejtörést okoz, hogy milyen édességet vigyen uzsonnára a kávé mellé a munkahelyére. Tízóraira én mindig gyümölcsöt eszem, úgyhogy a gyümölcsöt délután már nem igazán kívánom. Ekkor figyelnek be a képbe az ehhez hasonló, gyorsan elkészíthető kekszek. Tökéletes rágcsálnivalók, nem utolsó sorban laktóz és gluténmentesek is, ezért az allergiában szenvedők, paleósok is nyugodt szívvel ehetik.
Hozzávalók:
- 200 g finomra őrölt mandula
- 100 g finomra őrölt kókuszreszelék
- 2 tk. gluténmentes sütőpor
- nagy csipet szódabikarbóna
- nagy csipet Himalája só
- 1 ek. kókuszolaj (opcionális)
- 4 ek. átszitált, cukrozatlan kakaó
- 4 közepes méretű tojás
- 1 ek. útifűmaghéj
- 1 tk. őrölt fahéj vagy kettő, aki szereti
- 2 ek. méz vagy nyírfacukor vagy eritrit
- 150 g aszalt szilva, apróra vágva
- annyi kókusztej, hogy a massza formázható legyen
Elkészítése:
A tojásokat összekeverem a mézzel/cukorral (nem kell habosra). Beledolgozom a többi alapanyagot, és annyi sűrű kókusztejet adok hozzá, hogy formázható legyen a masszám. Diónyinál nagyobb golyóbisokat formázok, ezeket sütőpapíros lemezre teszem, és kissé ellapogatom. 170°C-ra előmelegített sütőben sülnek készre kb. 10 perc alatt. Nézni kell az alját, ha picit barnul, kivehetjük a sütőből. Rácson kihűtöm a kekszeket, persze egyet kettőt még langymelegen elcsenek, aztán jól zárható dobozban mennek a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése