Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 7., vasárnap

Aszalt szilvás, kakaós keksz mandulával és kókusszal...





 ... hozzám hasonlóan biztosan sokaknak fejtörést okoz, hogy milyen édességet vigyen uzsonnára a kávé mellé a munkahelyére. Tízóraira én mindig gyümölcsöt eszem, úgyhogy a gyümölcsöt délután már nem igazán kívánom. Ekkor figyelnek be a képbe az ehhez hasonló, gyorsan elkészíthető kekszek. Tökéletes rágcsálnivalók, nem utolsó sorban laktóz és gluténmentesek is, ezért az allergiában szenvedők, paleósok is nyugodt szívvel ehetik.



Hozzávalók:



  • 200 g finomra őrölt mandula
  • 100 g finomra őrölt kókuszreszelék
  • 2 tk. gluténmentes sütőpor
  • nagy csipet szódabikarbóna
  • nagy csipet Himalája só
  • 1 ek. kókuszolaj (opcionális)
  • 4 ek. átszitált, cukrozatlan kakaó
  • 4 közepes méretű tojás
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • 1 tk. őrölt fahéj vagy kettő, aki szereti
  • 2 ek. méz vagy nyírfacukor vagy eritrit
  • 150 g aszalt szilva, apróra vágva
  • annyi kókusztej, hogy a massza formázható legyen










Elkészítése:



A tojásokat összekeverem a mézzel/cukorral (nem kell habosra). Beledolgozom a többi alapanyagot, és annyi sűrű kókusztejet adok hozzá, hogy formázható legyen a masszám. Diónyinál nagyobb golyóbisokat formázok, ezeket sütőpapíros lemezre teszem, és kissé ellapogatom. 170°C-ra előmelegített sütőben sülnek készre kb. 10 perc alatt. Nézni kell az alját, ha picit barnul, kivehetjük a sütőből. Rácson kihűtöm a kekszeket, persze egyet kettőt még langymelegen elcsenek, aztán jól zárható dobozban mennek a hűtőbe. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése