Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 30., kedd

Fokhagymás, petrezselymes, mustáros grilltarja...

Fokhagymás, petrezselymes, mustáros grilltarja 1.





... elvégre itt a grillszezon.





Hozzávalók:


  • 8 szelet közepesen vastag tarja; csontos is lehet
  • Himalája só, frissen őrölt fekete bors
  • olívaolaj: 1 dl + 4-5 ek.
  • 1 ek. dijoni mustár 
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 darab citrom
  • 2 gerezd fokhagyma






Fokhagymás, petrezselymes, mustáros grilltarja 2.




Elkészítése:





A tarjákat sózom, borsozom, megkenem olívaolajjal és vékonyan mustárral. Egy órára mennek a hűtőbe pácolódni. A petrezselymet felaprítom, elkeverem a citrom reszelt héjával, a zúzott fokhagymával és 4-5 ek. olívaolajjal. A tartja szeleteket sütés előtt hagyom szobahőmérsékletűre melegedni, majd grillen mindkét oldalukat pirosra sütöm. A petrezselymes páccal megkenem őket, és azonnal tálalok. Salátával, vagy akinek szimpatikus friss kenyérfélével...



Forrás: Nők Lapja Konyha 2013. május

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése