Fokhagymás, petrezselymes, mustáros grilltarja 1. |
... elvégre itt a grillszezon.
Hozzávalók:
- 8 szelet közepesen vastag tarja; csontos is lehet
- Himalája só, frissen őrölt fekete bors
- olívaolaj: 1 dl + 4-5 ek.
- 1 ek. dijoni mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 1 darab citrom
- 2 gerezd fokhagyma
Fokhagymás, petrezselymes, mustáros grilltarja 2. |
Elkészítése:
A tarjákat sózom, borsozom, megkenem olívaolajjal és vékonyan mustárral. Egy órára mennek a hűtőbe pácolódni. A petrezselymet felaprítom, elkeverem a citrom reszelt héjával, a zúzott fokhagymával és 4-5 ek. olívaolajjal. A tartja szeleteket sütés előtt hagyom szobahőmérsékletűre melegedni, majd grillen mindkét oldalukat pirosra sütöm. A petrezselymes páccal megkenem őket, és azonnal tálalok. Salátával, vagy akinek szimpatikus friss kenyérfélével...
Forrás: Nők Lapja Konyha 2013. május
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése