Csokoládés szederlekvár 1. |
... a szederlekvárok királya!
Hozzávalók:
- 1,5 kg szeder
- 10 dkg nyírfacukor
- 10 dkg min. 70%-os étcsokoládé
- zselésítő pl. pektin, agar agar
Csokoládés szederlekvár 2. |
Elkészítése:
A
gyümölcsöt egy nagy fazékban felteszem főni.
Leturmixolom, de nagyobb darabokat hagyok benne. Amikor a lekvár egy
kissé besűrűsödött hozzá adom a cukrot és ha a cukor elolvadt a csokoládét. Továbbra is folyamatosan kevergetem, majd a zselésítőből a csomagolásán ajánlott mennyiséget teszek bele. A lekvárt steril üvegekbe töltöm, dunsztolom.
hű, de jó, köszi! pár napja szedtünk egy csomó szedret, feltettem főni, hogy majdcsak lesz belőle valami, de annyira savanyú, hogy irdatlan mennyiségű édesítő kellene bele. megpróbálom ezt a csokis dolgot!
VálaszTörlésditte