Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 6., szombat

Dijoni mustáros sertéskaraj, mentás, kapribogyós paradicsomsalátával...


Dijoni mustáros sertéskaraj, mentás, kapribogyós paradicsomsalátával 1.



... gyors, könnyű nyári ebéd.



Hozzávalók:



a húshoz:



  • 4 szelet kicsontozott sertéskaraj
  • 1-2 tk. dijoni mustár, mag nélküli
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 1 tk. méz
  • Himalája só
  • frissen őrölt fekete bors



a salátához:



  • 500 g paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1-2 ek. lecsepegtetett kapribogyó
  • ízlés szerin citromlé és extra szűz olívaolaj
  • kis csokor friss menta, felaprítva
  • Himalája só, frissen őrölt bors



Dijoni mustáros sertéskaraj, mentás, kapribogyós paradicsomsalátával 2.




Elkészítése:



Az olajat kikeverem a mustárral, a fokhagymával, a mézzel és a borssal. Ezt a pácot alaposan bemasszírozom a hússzeletekbe. Néhány órára hűtőbe teszem őket, hogy az ízek összeérjenek. A hússzeleteket grillen sütöm ki, sütés közben sózom. A paradicsomokat, a hagymát felkockázom. Salátástálba teszem, rádobom a kapribogyót és a mentát. Sózom, borsozom, citromlével ízesítem, végül meglocsolom egy kevés extra szűz olívaolajjal. Az egészet összekeverem, majd a hússzeletekkel tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése