Dijoni mustáros sertéskaraj, mentás, kapribogyós paradicsomsalátával 1. |
... gyors, könnyű nyári ebéd.
Hozzávalók:
a húshoz:
- 4 szelet kicsontozott sertéskaraj
- 1-2 tk. dijoni mustár, mag nélküli
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1-2 ek. olívaolaj
- 1 tk. méz
- Himalája só
- frissen őrölt fekete bors
a salátához:
- 500 g paradicsom
- 2 szál újhagyma
- 1-2 ek. lecsepegtetett kapribogyó
- ízlés szerin citromlé és extra szűz olívaolaj
- kis csokor friss menta, felaprítva
- Himalája só, frissen őrölt bors
Dijoni mustáros sertéskaraj, mentás, kapribogyós paradicsomsalátával 2. |
Elkészítése:
Az olajat kikeverem a mustárral, a fokhagymával, a mézzel és a borssal. Ezt a pácot alaposan bemasszírozom a hússzeletekbe. Néhány órára hűtőbe teszem őket, hogy az ízek összeérjenek. A hússzeleteket grillen sütöm ki, sütés közben sózom. A paradicsomokat, a hagymát felkockázom. Salátástálba teszem, rádobom a kapribogyót és a mentát. Sózom, borsozom, citromlével ízesítem, végül meglocsolom egy kevés extra szűz olívaolajjal. Az egészet összekeverem, majd a hússzeletekkel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése