Fahéjfagylalt 1. |
... a citromillatú kakukkfű mellett az egyik kedvenc fűszerem a
fahéj, ezzel készült most Ildinyó nyomdokain járva a hétvégére
egy kis nyalánkság. Tej, cukor és gabonamentes, úgyhogy
gyerekek és allergiások kezébe is bátran adható!
Ódákat tudnék róla zengeni, de inkább beszéljenek magukért a képek... ipari mennyiség készítését javaslom!
Hozzávalók:
- 600 ml krémes kókusztej (pl. Cocomas)
- 5 tojás sárgája
- 6-8 evőkanál eritrit vagy egyéb édesítőanyag (ízlés szerint, édesnek kell lennie)
- 2 púpos teáskanál őrölt fahéj
- egy csipet őr ölt kardamom (opcionális)
- 4 nagyobb méretű banán
Fahéjfagylalt 2. |
Elkészítése:
A kókusztejhez habverő segítségével hozzákeverem a tojások sárgáját, az eritritet és a fahéjat, majd lassú tűzön besűrítem. Ha
elkészült, alaposan lehűtöm. Összeturmixolom a meghámozott banánnal,
majd a fagyigéppel kifagyasztom. Tálaláskor megszórom őrölt fahéjjal.
Forrás: Egy csipetnyi szeretet - Ildinyó
Szia!
VálaszTörlésA 200 ml-es cocomast higitottad 400 ml vizzel, ahogy rá van irva, vagy 3 doboz kell hozzá higítás nélkül?
Hígítás nélkül 3 doboz Cocomas kell bele! Jó fagyi készítést! :-D
VálaszTörlésSzia! Szerinted mandulatejjel is működik vagy az nem elég krémes? :)
VálaszTörlésMűködik mandulatejjel is, de tényleg kell a kókuszkrém ahhoz, hogy elég krémes legyen.
VálaszTörlésJesszus! Ezt tuti megcsinálom, ha megint naaaagy meleg lesz!
VálaszTörlés