Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 20., szombat

Fahéjfagylalt...

Fahéjfagylalt 1.




... a citromillatú kakukkfű mellett az egyik kedvenc fűszerem a 
fahéj, ezzel készült most Ildinyó nyomdokain járva a hétvégére 
 egy kis nyalánkság. Tej, cukor és gabonamentes, úgyhogy 
gyerekek és allergiások kezébe is bátran adható!


Ódákat tudnék róla zengeni, de inkább beszéljenek magukért a képek... ipari mennyiség készítését javaslom!





Hozzávalók:



  • 600 ml krémes kókusztej (pl. Cocomas)
  • 5 tojás sárgája
  • 6-8 evőkanál eritrit vagy egyéb édesítőanyag (ízlés szerint, édesnek kell lennie)
  • 2 púpos teáskanál őrölt fahéj
  • egy csipet őr ölt kardamom (opcionális)
  • 4 nagyobb méretű banán






Fahéjfagylalt 2.



Elkészítése:



A kókusztejhez habverő segítségével hozzákeverem a tojások sárgáját, az eritritet és a fahéjat, majd lassú tűzön besűrítem. Ha elkészült, alaposan lehűtöm. Összeturmixolom a meghámozott banánnal, majd a fagyigéppel kifagyasztom. Tálaláskor megszórom őrölt fahéjjal.  




Forrás: Egy csipetnyi szeretet - Ildinyó


5 megjegyzés:

  1. Szia!
    A 200 ml-es cocomast higitottad 400 ml vizzel, ahogy rá van irva, vagy 3 doboz kell hozzá higítás nélkül?

    VálaszTörlés
  2. Hígítás nélkül 3 doboz Cocomas kell bele! Jó fagyi készítést! :-D

    VálaszTörlés
  3. Szia! Szerinted mandulatejjel is működik vagy az nem elég krémes? :)

    VálaszTörlés
  4. Működik mandulatejjel is, de tényleg kell a kókuszkrém ahhoz, hogy elég krémes legyen.

    VálaszTörlés
  5. Jesszus! Ezt tuti megcsinálom, ha megint naaaagy meleg lesz!

    VálaszTörlés