... citrommal ízesítve vagy anélkül: IMÁDOM!
... szerintem a legfinomabb darált dióval együtt palacsintába töltve.
Hozzávalók:
- 6 kg érett sárgabarack*
- 0,5 dl frissen facsart citromlé
- 1 kg nyírfacukor
- 3:1 dzsemfix vagy agar agar a zselésítéshez (a csomagoláson látható utasítás szerinti mennyiség a gyümölcs súlyához igazítva) --> nálam 5 csomag dzsemfix
* az a jó, ha "tottyos".
Elkészítése:
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk. Nagyobb fazékban a barackot puhára főzzük - citromlével ízesítjük-, hozzáadjuk a nyírfacukrot (felét le is turmixolhatjuk). A lekvárt addig főzzük, míg a sárgabarack teljesen meg nem puhul, és egy kicsit be nem sűrűsödik a lekvár. Belekeverjük a dzsemfixet. Magas lángon, folyamatosan kevergetve néhány percig zubogva főzzük. Steril üvegekbe töltjük, dunsztoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése