Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 15., hétfő

Citromos sárgabaracklekvár...






... citrommal ízesítve vagy anélkül: IMÁDOM!

... szerintem a legfinomabb darált dióval együtt palacsintába töltve.


Hozzávalók:




  • 6 kg érett sárgabarack*
  • 0,5 dl frissen facsart citromlé
  • 1 kg nyírfacukor
  • 3:1 dzsemfix vagy agar agar a zselésítéshez (a csomagoláson látható utasítás szerinti mennyiség a gyümölcs súlyához igazítva) --> nálam 5 csomag dzsemfix


 * az a jó, ha "tottyos".



Elkészítése:




A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk. Nagyobb fazékban a barackot puhára főzzük - citromlével ízesítjük-, hozzáadjuk a nyírfacukrot (felét le is turmixolhatjuk). A lekvárt addig főzzük, míg a sárgabarack teljesen meg nem puhul, és egy kicsit be nem sűrűsödik a lekvár. Belekeverjük a dzsemfixet. Magas lángon, folyamatosan kevergetve néhány percig zubogva főzzük. Steril üvegekbe töltjük, dunsztoljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése