Balzsamecetes őszibarack, szeder lekvár... |
... újabb finom lekvárvariáció!
... igen... ez már a 888.856-ik, de nem tehetek róla - tudom kettyós vagyok -
imádok lekvárt főzni, és új ízesítéseket kipróbálni!
Hozzávalók:
- 1,5 kg szeder
- 1,5 kg őszibarack
- 0,5 dl sűrű balzsamecet
- 10 dkg nyírfacukor
- 10 dkg méz
- zselésítő pl. pektin, agar agar
Elkészítése:
A gyümölcsöket a balzsamecettel egy nagy fazékban felteszem főni. Leturmixolom, de nagyobb darabokat hagyok benne. Amikor a lekvár egy kissé besűrűsödött hozzá adom a cukrot és a mézet. Továbbra is folyamatosan kevergetem, majd a zselésítőből a csomagolásán ajánlott mennyiséget teszek bele. A lekvárt steril üvegekbe töltöm, dunsztolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése