Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 31., szerda

Bruschetta másképpen...



Bruschetta másképpen 1.




... a kenyér gluténmentes, a feltét pedig a jól bevált paradicsomos, bazsalikomos. 



Hozzávalók:


 a kenyérhez:




  • 15 g útifű maghéj
  • 2 dl víz
  • 5 közepes méretű tojás
  • 2 kávéskanál só
  • 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 50 g őrölt mandula
  • 50 g szezámliszt
  • 40 g lenmagliszt
  • 30 g kókuszliszt






a feltéthez:




  • 4 szelet paleo kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma, félbe vágva
  • extra  szűz olívaolaj
  • 4 érett paradicsom
  • 1 ek. tépett bazsalikom
  • Himalája só, frissen őrölt bors




Bruschetta másképpen 2.




Elkészítése:


A  kenyérhez az útifűmaghéjat vízzel elkeverjük, és kicsit állni hagyjuk. Hozzákeverjük a tojásokat, ízesítőket, végül a mandulát és a liszteket. Szilikon kenyérformába simítjuk a masszát, és előmelegített sütőben 200 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük.



Süssük kenyérpirítóban a kenyérszeleteket ropogósra. Dörzsöljük mindkét oldalukat félbevágott fokhagymával, és locsoljuk meg olívaolajjal. Vágjuk a paradicsomokat nagyobb kockákra, és keverjük össze a bazsalikommal. Jól sózzuk és borsozzuk meg, majd halmozzuk a bruschettára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése