Roston sült fogasfilé sült paprika salátával... |
... most nincsen szöveg, csak recept...
Hozzávalók:
kb. 4 személyre
a fogashoz:
- négy nagyobb szelet fogasfilé
- Himalája só, frissen őrölt bors
- kókuszolaj a sütéshez
- a tálaláshoz frissen facsart citromlé
a sült paprikához:
- 6-7 db kápia vagy kaliforniai paprika (fejenként egy-két darab)
- olívaolaj
- Himalája só, frissen őrölt fekete bors
- friss bazsalikom, petrezselyem
- pirított dió (vagy mandula, fenyőmag)
Elkészítése:
A
sütőt 240°C-ra előmelegítettem, és alufóliával bélelt tepsiben a
paprikákat megsütöttem. Amikor a héja fekete és hólyagos, egyszer
megfordítottam őket. A paprikákat egy nagy mély tálba tettem, folpackkal
lefedtem, és 15 percre félre tettem. A héjukat lehúztam, majd a húsukat
csíkokra vágtam, és olívaolajjal meglocsoltam. Másnapig hűtőbe tettem.
Tálalás előtt 1 órával kivettem, egy tálra rendezgettem őket, majd
sóztam, borsoztam, felaprított zöldfűszerekkel, pirított dióval megszórtam. Citromlével meglocsoltam. A fogast sóztam, borsoztam - aki szereti, egy kevés citromlével meglocsolhatja - a kókuszolajon mindkét oldalát megsütöttem, a salátával tálaltam.
Isteni, jó étvágyat hozzá!
Ez számomra tökéletes !:)
VálaszTörlés