Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 20., szombat

Meggyes, sárgabarackos flognarde...

Meggyes, sárgabarackos flognarde 1.



... az egyik hétvégi nyalánkságunk. 
Fahéjfagyival tálalva... imádtam!
 ... cukor, tej, liszt, gabonamentes.




Hozzávalók:



  • 6 szem (200 g) sárgabarack
  • 14 db (160 g) nagyszemű meggy
  • 4 tojás (közepes méretű)
  • ¼ bögre + 1ek /80ml/ kókusztej
  • ¼ bögre /60ml/ kókuszzsír, olvasztva
  • ¼ bögre /60ml/ mandulaliszt
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 mk őrölt kardamom
  • kb. 2 ek édesítő (pl. eritrit)
  • 2 csipet Himalája só




  az összeállításhoz:



  • kókuszzsír a formához
  • kevés porrá őrölt eritrit





Meggyes, sárgabarackos flognarde 2.



Elkészítése:




A sütőt alsó-felső állásban előmelegítem 180 °C-ra. Kizsírozok 24cm-es piteformát. A gyümölcsöt megmosom, a barackot félbevágom, a meggyet kimagozom, majd szétterítve beleteszem a piteforma aljára. Egy nagyobb keverőtálban kézi robotgéppel összekeverem a tojást, kókusztejet, zsírt, mandulalisztet, vaníliát, kardamomot, édesítőt és sót, amíg simává nem lesz a massza tészta nem lesz. Legalább 6-8 percig érdemes keverni, amíg egy kicsit habos lesz. Ráöntöm a gyümölcsre. Betolom a sütő középső rácsára és kb. 40 percig sütöm, amíg kissé barnul. Végezzünk a közepén tűpróbát. Fél órát hagyom hűlni. A legjobb langyosan tálalni. Mivel a tészta nem túl édes, bőven meg lehet szórni porrá őrölt édesítővel.



Jó étvágyat kívánok hozzá!




Forrés: Dalla cucina, per te



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése