Meggyes, sárgabarackos flognarde 1. |
... az egyik hétvégi nyalánkságunk.
Fahéjfagyival tálalva... imádtam!
... cukor, tej, liszt, gabonamentes.
Hozzávalók:
- 6 szem (200 g) sárgabarack
- 14 db (160 g) nagyszemű meggy
- 4 tojás (közepes méretű)
- ¼ bögre + 1ek /80ml/ kókusztej
- ¼ bögre /60ml/ kókuszzsír, olvasztva
- ¼ bögre /60ml/ mandulaliszt
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 mk őrölt kardamom
- kb. 2 ek édesítő (pl. eritrit)
- 2 csipet Himalája só
az összeállításhoz:
- kókuszzsír a formához
- kevés porrá őrölt eritrit
Meggyes, sárgabarackos flognarde 2. |
Elkészítése:
A sütőt alsó-felső állásban előmelegítem 180 °C-ra. Kizsírozok 24cm-es piteformát. A gyümölcsöt megmosom, a barackot félbevágom, a meggyet kimagozom, majd szétterítve beleteszem a piteforma aljára. Egy nagyobb keverőtálban kézi robotgéppel összekeverem a tojást,
kókusztejet, zsírt, mandulalisztet, vaníliát, kardamomot, édesítőt és
sót, amíg simává nem lesz a massza tészta nem lesz. Legalább 6-8 percig
érdemes keverni, amíg egy kicsit habos lesz. Ráöntöm a gyümölcsre. Betolom a sütő középső rácsára és kb. 40 percig sütöm, amíg kissé
barnul. Végezzünk a közepén tűpróbát. Fél órát hagyom hűlni. A legjobb langyosan tálalni. Mivel a tészta nem túl édes, bőven meg lehet szórni porrá őrölt édesítővel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrés: Dalla cucina, per te
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése