... sütőben sütve.
... villám ebéd szombatra!
Hozzávalók:
- 1 nagy vöröshagyma, finomra vágva
- 4 lecsópaprika, felkarikázva
- 4 paradicsom, gerezdekre vágva
- egy kisebb cukkini, felkockázva (opcionális)
- 4 csirkemellfilé
- 175 g füstölt szalonna
- 1 szál csípős kolbász, felkarikázva
- só, frissen őrölt bors, pirospaprika
- 0,5 dl száraz/ félszáraz fehérbor
- kókusz-, vagy olívaolaj
a tálaláshoz:
- friss petrezselyem, felaprítva
- vegyes saláta
Elkészítése:
Egy
kisebb tepsit kiolajoztam, belefektettem a sóval, borssal,
pirospaprikával - mindkét oldalukon - befűszerezett hússzeleteket (fel is lehet kockázni). A
zöldségeket megmostam, felkockáztam, ezután rászórtam a hússzeletekre a baconnel és a kolbászkarikákkal együtt.
Újra sóztam, borsoztam, és az egészet meglocsoltam fehérborral és egy kevés olajjal. 180°C-ra
előmelegített sütőbe tolva pirosra sütöttem a hússzeleteket. Közben
többször megforgattam őket. Tálaláskor megszórom frissen vágott petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése