Mákos, almás sütemény balzsamecetes, fahéjas meggylekvárral... |
... avagy mit egyen az ember jánya, ha IR-es, glutén és laktózérzékeny.
Hozzávalók:
a mákos, almás süteményhez
- 200 g darált mák
- 50 g kókuszreszelék
- 2 tk. gluténmentes sütőpor
- egy nagy csipet szódabikarbóna
- egy nagy csipet Himalája só
- aszalványok ízlés szerint pl. mazsola
- 1 tk. őrölt fahéj
- 2 nagy alma, lereszelve
- 4 kisebb tojás
- 2 ek. méz vagy eritrit vagy nyírfacukor
- 2 ek. kókuszolaj
Elkészítése:
Az
eritritet összekeverem a tojással, a kókuszolajjal. Beledolgozom a
reszelt almát, a mazsolát és az előzőleg összekevert szárazanyagokat. A
masszát sütőpapírral kibélelt kb. 25 x 25 cm-es tepsibe simítom,
180°C-on tűpróbáig sütöm. Meggylekvárral tálalom.
Ihlet: Paleo hedonistáknak
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése