Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 6., szombat

Mákos, almás sütemény balzsamecetes, fahéjas meggylekvárral...


Mákos, almás sütemény balzsamecetes, fahéjas meggylekvárral...





 ... avagy mit egyen az ember jánya, ha IR-es, glutén és laktózérzékeny.



Hozzávalók:




a mákos, almás süteményhez




  • 200 g darált mák
  • 50 g kókuszreszelék
  • 2 tk. gluténmentes sütőpor
  • egy nagy csipet szódabikarbóna
  • egy nagy csipet Himalája só
  • aszalványok ízlés szerint pl. mazsola
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 2 nagy alma, lereszelve
  • 4 kisebb tojás
  • 2 ek. méz vagy eritrit vagy nyírfacukor
  • 2 ek. kókuszolaj



Elkészítése:



Az eritritet összekeverem a tojással, a kókuszolajjal. Beledolgozom a reszelt almát, a mazsolát és az előzőleg összekevert szárazanyagokat. A masszát sütőpapírral kibélelt kb. 25 x 25 cm-es tepsibe simítom, 180°C-on tűpróbáig sütöm. Meggylekvárral tálalom.



Ihlet: Paleo hedonistáknak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése