Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 13., szombat

Fokhagymás csirkenyársak mentás céklasalátával...

Fokhagymás csirkenyársak mentás céklasalátával...



... juhééé, végre itt a céklaszezon!



Hozzávalók:



a csirkenyársakhoz:



  • 3-4 csirkemellfilé, csíkokra vágva
  • 5-6 gerezd zúzott fokhagyma
  • Himalája só
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj



a salátához:



  • 5-6 db nagyobb cékla
  • kis csokor menta
  • ízlés szerint frissen facsart citromlé vagy borecet
  • Himalája só, frissen őrölt bors
  • 2-3 újhagyma, felkarikázva 
  • egy kevés olívaolaj
  • madárbegy saláta (opcionális)



Elkészítése:



A csirkét csíkokra vágom, az olajba és a fokhagymába forgatom, néhány órára a hűtőbe teszem. Kiveszem a hűtőből, majd a húst hústűre vagy fapálcikára tűzöm. Sózom, borsozom, serpenyőben kisütöm. A céklát megfőzöm, felkockázom. A mentát felaprítom és a céklával együtt salátástálba halmozom. Megszórom újhagymával, meglocsolom olajjal, végül sóval és borssal ízesítem. Tányérokra kevés madársalátát halmozok, erre teszek egy keveset a céklából, a nyársakat pedig a saláta mellé rendezem.



Nagyon finom, jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése