Fokhagymás csirkenyársak mentás céklasalátával... |
... juhééé, végre itt a céklaszezon!
Hozzávalók:
a csirkenyársakhoz:
- 3-4 csirkemellfilé, csíkokra vágva
- 5-6 gerezd zúzott fokhagyma
- Himalája só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
a salátához:
- 5-6 db nagyobb cékla
- kis csokor menta
- ízlés szerint frissen facsart citromlé vagy borecet
- Himalája só, frissen őrölt bors
- 2-3 újhagyma, felkarikázva
- egy kevés olívaolaj
- madárbegy saláta (opcionális)
Elkészítése:
A csirkét csíkokra vágom, az olajba és a fokhagymába forgatom, néhány órára a hűtőbe teszem. Kiveszem a hűtőből, majd a húst hústűre vagy fapálcikára tűzöm. Sózom, borsozom, serpenyőben kisütöm. A céklát megfőzöm, felkockázom. A mentát felaprítom és a céklával együtt salátástálba halmozom. Megszórom újhagymával, meglocsolom olajjal, végül sóval és borssal ízesítem. Tányérokra kevés madársalátát halmozok, erre teszek egy keveset a céklából, a nyársakat pedig a saláta mellé rendezem.
Nagyon finom, jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése