... ez nem egy hagyományos ízkombináció,
de érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!
... a kedvencem gesztenyelisztes palacsintába töltve
csokiszósszal leöntve!
Hozzávalók:
- 3-3,5 kg magozott meggy
- 0,5 dl balzsamecet
- 1 kg nyírfacukor
- 2 tk. őrölt fahéj
- 3:1 dzsemfix vagy agar agar a zselésítéshez (a csomagoláson látható utasítás szerinti mennyiség a gyümölcs súlyához igazítva) --> nálam 3 csomag dzsemfix
Elkészítése:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Nagyobb fazékban a meggyet félig megfőzzük - balzsamecettel és fahéjjal ízesítjük-, hozzáadjuk a nyírfacukrot (felét le is turmixolhatjuk). A lekvárt addig főzzük, míg a meggy teljesen meg nem puhul, és egy kicsit be nem sűrűsödik. Belekeverjük a dzsemfixet. Magas lángon, folyamatosan kevergetve néhány percig zubogva főzzük. Steril üvegekbe töltjük, dunsztoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése