Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 6., szombat

Balzsamecetes, fahéjas meggylekvár nyírfacukorral...





 ... ez nem egy hagyományos ízkombináció, 
de érdemes kipróbálni, mert nagyon finom! 
... a kedvencem gesztenyelisztes palacsintába töltve 
csokiszósszal leöntve!



Hozzávalók:



  • 3-3,5 kg magozott meggy
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 1 kg nyírfacukor
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 3:1 dzsemfix vagy agar agar a zselésítéshez (a csomagoláson látható utasítás szerinti mennyiség a gyümölcs súlyához igazítva) --> nálam 3 csomag dzsemfix



Elkészítése:




A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Nagyobb fazékban a meggyet félig megfőzzük - balzsamecettel és fahéjjal ízesítjük-, hozzáadjuk a nyírfacukrot (felét le is turmixolhatjuk). A lekvárt addig főzzük, míg a meggy teljesen meg nem puhul, és egy kicsit be nem sűrűsödik. Belekeverjük a dzsemfixet. Magas lángon, folyamatosan kevergetve néhány percig zubogva főzzük. Steril üvegekbe töltjük, dunsztoljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése