Kapribogyós töltött paprika 1. |
... fogyaszthatjátok melegen, de szerintem a legfinomabb hidegen, előételként.
Hozzávalók:
4 személyre
- 4 kápia paprika
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg lecsepegtetett kapribogyó
- Himalája só, frissen őrölt bors
- 1 kisebb tojás (opcionális)
- 2 dkg parmezán (opcionális, én kihagytam)
- 2 ek. olívaolaj
- kis csokor bazsalikom
- 1 tk. szárított oregánó vagy kis csokor friss
Kapribogyós töltött paprika 2. |
Elkészítése:
A tojást elkeverem a hússal, a hagymával, fokhagymával, a fűszerekkel, az olajjal és a kapribogyóval. A paprikák csumáját levágom, megtöltöm a fűszeres hússal. Tűzálló tálba teszem őket, majd alufóliával lefedve 200C-on sütöm 40 percig, majd 10 percet 230°C-on. Tálalás előtt egy kevés olívaolajat locsolok rá. Aki eszik kenyérféléket, annak frissen sült bagettet vagy ciabattát ajánlok hozzá!
Kapribogyós töltött paprika 3. |
Ihlet: Nők Lapja - Vrábel Krisztina receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése