Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 14., vasárnap

Kapribogyós töltött paprika...

Kapribogyós töltött paprika 1.






  ... fogyaszthatjátok melegen, de szerintem a legfinomabb hidegen, előételként.
  



Hozzávalók:



4 személyre



  • 4 kápia paprika
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg lecsepegtetett kapribogyó
  • Himalája só, frissen őrölt bors
  • 1 kisebb tojás (opcionális)
  • 2 dkg parmezán (opcionális, én kihagytam)
  • 2 ek. olívaolaj
  • kis csokor bazsalikom
  • 1 tk. szárított oregánó vagy kis csokor friss




Kapribogyós töltött paprika 2.



Elkészítése:



A tojást elkeverem a hússal, a hagymával, fokhagymával, a fűszerekkel, az olajjal és a kapribogyóval. A paprikák csumáját levágom, megtöltöm a fűszeres hússal. Tűzálló tálba teszem őket, majd alufóliával lefedve 200C-on sütöm 40 percig, majd 10 percet 230°C-on. Tálalás előtt egy kevés olívaolajat locsolok rá. Aki eszik kenyérféléket, annak frissen sült bagettet vagy ciabattát ajánlok hozzá!





Kapribogyós töltött paprika 3.




Ihlet: Nők Lapja - Vrábel Krisztina receptje



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése