Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 27., szombat

Kókuszos palacsinta csokoládés szederszósszal...






... szederszósz helyett lekvárral vagy pirított baconnel és mézzel is fantasztikus!

... glutén,- és laktózmentes!





Hozzávalók:




  • 100 g kókuszreszelék, kávédarálóban megdarálva
  • 1 tk útifűmaghéj 
  • nagy csipet Himalája só
  • 3 egész tojás
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. vanília-kivonat
  • 0,5 dl Cocomas 
  • kb. 0,5 dl víz





a szederszószhoz:




  • 350-400 g szeder
  • 8-10 dkg étcsokoládé min. 70%
  • ízlés szerint eritrit, nyírfacukor vagy méz
  • egy csipet őrölt fahéj (opcionális)




Elkészítése:




Összekeverem a száraz hozzávalókat. Villával összekeverem a tojásokat, beledolgozom a cocomast, a száraz összetevőket és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjak. Serpenyőben kókuszolajat hevítek, majd a masszából evőkanálnyi adagokat szaggatva palacsintákat sütök. A szedret egy kisebb lábasban felteszem főni. Egy kicsit botmixerrel turmixolok rajta. Ha már félig megfőtt a gyümölcs, belekeverem az édesítőt - majd alacsony lángra kapcsolva - az étcsokoládét. A szószt néhány perc alatt besűrítem, langyosan, a palacsintára öntve tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése