... szederszósz helyett lekvárral vagy pirított baconnel és mézzel is fantasztikus!
... glutén,- és laktózmentes!
- 100 g kókuszreszelék, kávédarálóban megdarálva
- 1 tk útifűmaghéj
- nagy csipet Himalája só
- 3 egész tojás
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. vanília-kivonat
- 0,5 dl Cocomas
- kb. 0,5 dl víz
a szederszószhoz:
- 350-400 g szeder
- 8-10 dkg étcsokoládé min. 70%
- ízlés szerint eritrit, nyírfacukor vagy méz
- egy csipet őrölt fahéj (opcionális)
Elkészítése:
Összekeverem a száraz hozzávalókat. Villával összekeverem a tojásokat, beledolgozom a cocomast, a száraz összetevőket és annyi vizet, hogy sűrű masszát kapjak. Serpenyőben kókuszolajat hevítek, majd a masszából evőkanálnyi adagokat szaggatva palacsintákat sütök. A szedret egy kisebb lábasban felteszem főni. Egy kicsit botmixerrel turmixolok rajta. Ha már félig megfőtt a gyümölcs, belekeverem az édesítőt - majd alacsony lángra kapcsolva - az étcsokoládét. A szószt néhány perc alatt besűrítem, langyosan, a palacsintára öntve tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése