Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 28., vasárnap

Csokoládétorta avokádós csokoládékrémmel és szederrel...






 ... a délutáni kávéhoz.

... gyerekeknek, az egészségükre figyelő felnőtteknek, allergiásoknak 
és azoknak, akik szeretnének egy finom csokitrotát enni...szívből ajánlom!





Hozzávalók:



a tésztához:




  • 200 g darált mandula
  • 100 g kókuszreszelék, megdarálva
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • nagy csipet Himalája só
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. fahéj
  • 50 g étcsokoládé lencse min. 70%
  • 100 g eritrit
  • 4 egész tojás
  • 3 ek. kókuszolaj
  • kb. 1 dl Cocomas vagy sűrű kókusztej



a krémhez:



  • 3 db érett avokádó
  • 1 db érett banán
  • 50 g cukrozatlan kakaópor vagy 50 g olvasztott étcsokoládé min. 70%
  • ízlés szerint méz (kb. 5-10 dkg)
  • néhány csipet fahéj
  • nagy csipet Himalája só




az összeállításhoz, a díszítéshez:



  • kb. 350 - 400 g friss szeder
  • szederlekvár, nyírfacukorral
  • mentalevélkék
  • por eritrit a szóráshoz







Elkészítése:



A tojásokat és az eritritet géppel kihabosítom, hozzácsorgatom az olajat, majd a Cocomast. A száraz, előzőleg összevegyített hozzávalókat fokozatosan a tojásos masszába dolgozom. A masszát 20-23 cm-es szilikon tortaformába simítom, és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Kihűtöm. Az avokádót, a banánt összeturmixolom. Fahéjjal, mézzel és egy csipet sóval ízesítem. Beledolgozom az olvasztott csokoládét / vagy a kakaóport. Egy kevés szederlekvárt és a krémet rusztikusan a kihűtött tortára kenek, szederrel, mentával díszítem. Tálalás előtt lágyan meghintem a tortát por eritrittel.



A tésztát szét is lehet vágni - mondjuk félbe, és a krém felét a szederlekvárral megkent (rummal, szederlikőrrel, amaretto likőrrel átitatni) két lap közé tölteni. A tetejére ismét krémet kenni, szederrel kirakni. Kinek, ahogy tetszik...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése