... a délutáni kávéhoz.
... gyerekeknek, az egészségükre figyelő felnőtteknek, allergiásoknak
és azoknak, akik szeretnének egy finom csokitrotát enni...szívből ajánlom!
Hozzávalók:
a tésztához:
- 200 g darált mandula
- 100 g kókuszreszelék, megdarálva
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- nagy csipet Himalája só
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. fahéj
- 50 g étcsokoládé lencse min. 70%
- 100 g eritrit
- 4 egész tojás
- 3 ek. kókuszolaj
- kb. 1 dl Cocomas vagy sűrű kókusztej
a krémhez:
- 3 db érett avokádó
- 1 db érett banán
- 50 g cukrozatlan kakaópor vagy 50 g olvasztott étcsokoládé min. 70%
- ízlés szerint méz (kb. 5-10 dkg)
- néhány csipet fahéj
- nagy csipet Himalája só
az összeállításhoz, a díszítéshez:
- kb. 350 - 400 g friss szeder
- szederlekvár, nyírfacukorral
- mentalevélkék
- por eritrit a szóráshoz
Elkészítése:
A tojásokat és az eritritet géppel kihabosítom, hozzácsorgatom az olajat, majd a Cocomast. A száraz, előzőleg összevegyített hozzávalókat fokozatosan a tojásos masszába dolgozom. A masszát 20-23 cm-es szilikon tortaformába simítom, és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Kihűtöm. Az avokádót, a banánt összeturmixolom. Fahéjjal, mézzel és egy csipet sóval ízesítem. Beledolgozom az olvasztott csokoládét / vagy a kakaóport. Egy kevés szederlekvárt és a krémet rusztikusan a kihűtött tortára kenek, szederrel, mentával díszítem. Tálalás előtt lágyan meghintem a tortát por eritrittel.
A tésztát szét is lehet vágni - mondjuk félbe, és a krém felét a szederlekvárral megkent (rummal, szederlikőrrel, amaretto likőrrel átitatni) két lap közé tölteni. A tetejére ismét krémet kenni, szederrel kirakni. Kinek, ahogy tetszik...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése