Reggeli banános palacsinta 1. |
... BLOGSZÜLINAPRA! 3 éves a Mézes finomságok!
... mostanában sósat mindig reggelizem, de vasárnap szoktam egy kicsit a szigorú étrenden lazítani, és valamilyen ráérős, édes reggelit készíteni.
A banánpalacsinta az egyik kedvencem cukormentes sárgabaracklekvárral és kókusztejes, fahéjas kávéval.
Ha valaki a lekvárokat nem kedveli süthet hozzá bacont és meglocsolhatja egy kevés mézzel/ vagy juharsziruppal,de avokádós csokikrémmel körítve is mesés!
Annyira finom, hogy a tényéromon látható adag másodpercek alatt el is tűnt...
- 1 nagy, érett banán
- 3 kisebb vagy 2 nagyobb tojás
- 1 tk. gluténmentes sütőpor vagy egy csipet szódabikarbóna
- nagy csipet Himalája só
- 50 g kókuszreszelék, kávédarálóban megőrölve
- 50 g mandula, kávédarálóban megőrölve
- ízlés szerint őrölt fahéj (opcionális)
- 1 tk. útifűmaghéj (opcionális)
- 0,5 dl Cocomas*
- 0,5 dl víz*
* a Cocomas és a víz helyett 1 dl kókusztejet is adhattok hozzá
Reggeli banános palacsinta 2. |
a sütéshez:
- néhány evőkanál kókuszolaj
Reggeli banános palacsinta 3. |
Elkészítése:
A hozzávalókat turmixgépbe teszem, turmixolom. Serpenyőben kókuszolajat hevítek, ebben sütöm ki a mini palacsintákat, evőkanálnyi adagokat szaggatva. Cukormentes sárgabarack lekvárral tálalom.
Boldog blogszülinapot :-) remélem meg sok lesz :-)
VálaszTörlés