Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 21., vasárnap

Reggeli banános palacsinta...




Reggeli banános palacsinta 1.




... BLOGSZÜLINAPRA! 3 éves a Mézes finomságok!




 ... mostanában sósat mindig reggelizem, de vasárnap szoktam egy kicsit a szigorú étrenden lazítani, és valamilyen ráérős, édes reggelit készíteni.
A banánpalacsinta az egyik kedvencem cukormentes sárgabaracklekvárral és kókusztejes, fahéjas kávéval.
Ha valaki a lekvárokat nem kedveli süthet hozzá bacont és meglocsolhatja egy kevés mézzel/  vagy juharsziruppal,de avokádós csokikrémmel körítve is mesés! 



 Annyira finom, hogy a tényéromon látható adag másodpercek alatt el is tűnt...



Hozzávalók:


  • 1 nagy, érett banán
  • 3 kisebb vagy 2 nagyobb tojás
  • 1 tk. gluténmentes sütőpor vagy egy csipet szódabikarbóna
  •  nagy csipet Himalája só
  • 50 g kókuszreszelék, kávédarálóban megőrölve
  • 50 g mandula, kávédarálóban megőrölve
  • ízlés szerint őrölt fahéj (opcionális)
  • 1 tk. útifűmaghéj (opcionális)
  • 0,5 dl Cocomas*
  • 0,5 dl víz*



* a Cocomas és a víz helyett 1 dl kókusztejet is adhattok hozzá




Reggeli banános palacsinta 2.


a sütéshez:



  • néhány evőkanál kókuszolaj





Reggeli banános palacsinta 3.



Elkészítése:



A hozzávalókat turmixgépbe teszem, turmixolom. Serpenyőben kókuszolajat hevítek, ebben sütöm ki a mini palacsintákat, evőkanálnyi adagokat szaggatva. Cukormentes sárgabarack lekvárral tálalom.


1 megjegyzés: