Egyéb érdekességek...rólam

2013. július 13., szombat

Spenótfészekben sült tojás csípős kolbásszal...






 ... szuper reggeli vagy vacsora, különösen a ráérős hétvégéken.



Hozzávalók:


4 személyre



  • 4 egész tojás
  • 100 g friss, zsenge spenótlevél (sóska is lehet)
  • 1 doboz (400 g) hámozott, kockázott paradicsom, cukrozatlan
  • 1 szál csípős házi kolbász, felkarikázva, negyedelve
  • 1 szál újhagyma, felkarikázva
  • Himalája só
  • néhány csipet csilipehely
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk. méz
  • kókuszolaj







Elkészítése:


200°C-ra előmelegítem a sütőt. Előkészítek 4 db 2-2,5 dl-es tűzálló tálkát, melyeket vékonyan kikenek kókuszolajjal. A paradicsomot összekeverem a mézzel, sóval, borssal és csilivel ízesítem. A spenótleveleket a tálba rendezem, ráöntöm a paradicsomot. Minden tálka közepébe ütök egy tojást. Megszórom őket, újhagymával, a csípős kolbász darabokkal. Végül szórok rájuk egy csipet sót, őrölt borsot, csilipelyhet. 12 percig sütöm a sütőben, mert én lágyan szeretem a tojás sárgáját. Aki eszik kenyeret, annak ropogós héjú rozskenyeret ajánlok hozzá...



Ihlet: Good Food 2012. októberi száma


1 megjegyzés:

  1. Végre vettem szufléformákat! Ez a recepted inspirálta az első benne készített vacsimat: bacon, spenót, tojás, pici sajt, fűszerek. Szuper finom és nagyon jól néz ki! Hamarosan az eredeti receptet is kipróbálom, a paradicsom-spenót kombinációt is imádom!

    VálaszTörlés