... mézzel és mazsolával. Az egyik kedvenc gyerekkori édességem a vaníliás krémtúró, de boltban kaphatót, idejét se tudom már, mikor ettem utoljára. Ehetetlenül édesek, fura utóízük van, mazsola pedig alig van bennük. Borzalmasak. Viszont a "házi" készítésű, na kérem szépen, aaaz finom, de még mennyire!!! Bármennyit képes lennék megenni belőle...
- 50 dkg túró (natúr krémtúró vagy kisebb szemcsés)
- 1 nagy citrom reszelt héja
- 4 ek. sűrű natúr joghurt vagy tejföl
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
- ízlés szerint méz
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
Annyira egyszerű, hogy tovább tart megenni, mint elkészíteni. :-D Ha nem kapunk natúr krémtúrót, akkor a túrót villával jó alaposan áttörjük. Krémes legyen. Belereszeljük a citrom héját, hozzákeverjük a joghurtot, a mézet és a vaníliarúd kikapargatott magjait. Megszórjuk mazsolával, legvégül pedig jól megeszegetjük. Ugye, mondtam, hogy pikk-pakk kész! :-)
Csak ugy magaban kell enni,? Mi van a tetejen? Nem kell hozza keksz vagy valami? :-)
VálaszTörlésMazsola van a tetejét, én csak úgy magában kanalazgatom, de lehet hozzá kekszet is ropogtatni. :-D
VálaszTörlésGyerekkori kedvenc :D
VálaszTörlés