Egyéb érdekességek...rólam

2012. március 24., szombat

Almagatin...



Gyors, egyszerű, a maradék őszi - kevésbé kívánatos, pincéből előbányászott - almák felhasználására ideális édesség. A bátrabbak vaníliafagyit, extra tejszínhabot is adhatnak hozzá! :-)




Hozzávalók:


  • 5-6 db alma
  • 2 dl habtejszín
  • 1 egész tojás
  • 5 ek. méz
  • egy csipet só
  • 1 tk. vanília-kivonat
  • ízlés szerint őrölt fajhéj
  • ízlés szerint őrölt kardamom
  • ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
  • 20 g vaj + a sütőtál kikenéséhez


Elkészítése:


Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk. Egy 23 cm-es pitesütőtálat kivajazunk, belefektetjük az almaszeleteket. Rámorzsoljuk a tetejére maradék vajat. A tejszínt összekeverjük a tojással, a vaníliával, a mézzel és a fűszerekkel, majd megöntözzük vele az almát. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.


Ötlet: Durvára vágott diót, mandulaszeleteket, aszalt gyümölcsöket is szórhattok rá. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése