Gyors, egyszerű, a maradék őszi - kevésbé kívánatos, pincéből előbányászott - almák felhasználására ideális édesség. A bátrabbak vaníliafagyit, extra tejszínhabot is adhatnak hozzá! :-)
Hozzávalók:
- 5-6 db alma
- 2 dl habtejszín
- 1 egész tojás
- 5 ek. méz
- egy csipet só
- 1 tk. vanília-kivonat
- ízlés szerint őrölt fajhéj
- ízlés szerint őrölt kardamom
- ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
- 20 g vaj + a sütőtál kikenéséhez
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, szeletekre vágjuk. Egy 23 cm-es pitesütőtálat kivajazunk, belefektetjük az almaszeleteket. Rámorzsoljuk a tetejére maradék vajat. A tejszínt összekeverjük a tojással, a vaníliával, a mézzel és a fűszerekkel, majd megöntözzük vele az almát. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ötlet: Durvára vágott diót, mandulaszeleteket, aszalt gyümölcsöket is szórhattok rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése