Egyéb érdekességek...rólam

2012. március 10., szombat

White chocolate & peanut butter cookies...




... fehér csokoládés & mogyoróvajas kekszek. Úgy gondolom, hogy a hétvégi délutáni teához, kávéhoz mindig dukál valami finom rágcsálnivaló. Mivel nem szeretem a dolgokat túlbonyolítani, ezért gyakran sütök kekszeket, legfőképpen azokat kedvelem, amik nagyon egyszerűek, sütéssel együtt 35-40 perc alatt elkészíthetőek. Ez a keksz is ilyen, és hogy mennyire finom...?! Kellemesen mogyorós, rendkívül omlós, és azok a fehércsoki darabkák...úhh...wowww! Szerintem a TOP 10 kekszek között a helye! Mogyoróvaj rajongóknak kötelezőőő...:-)    



Hozzávalók:
 

  • 200 g (nagyon) lágy vaj (véletlenül se legyen margarin!)
  • 200 g mogyoróvaj
  • 50 g házi vaníliás porcukor
  • 50 g finom szemcséjű barna nádcukor
  • 200 g liszt
  • 2 tojás
  • 100 g durvára vágott fehércsoki
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna

Elkészítése:



A vajat és a mogyoróvajat habverővel összekeverem, hozzáadom a cukrot, majd egyenként a tojásokat, a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a durvára vágott csokoládét. 20 percre hűtőbe teszem. 180°C-ra előmelegítem a sütőt, 2 sütőlapot kibélelek sütőpapírral. A masszából diónyinál nagyobb gombócokat formálok, egymástól kb. 3 cm távolságra teszem a kekszeket a sütőlemezre, lisztezett pohár aljával egy kissé ellapítom őket. Addig kell sütni, amíg az aljuk széle halványbarna színt nem kap. Rácson hagyom a kekszeket kihűlni. Jól záródó dobozban néhány napig eláll.  



Ihlet: Good Food Magazine 2012. márciusi száma


2 megjegyzés:

  1. :) A legjobb, ami történhetett a mogyoróvajaddal :) Keksz lett belőle :) Nyámi :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Szeretném elkészíteni a hétvégén ezt a sütit. Annyi kérdésem lenne, hogy hány tojás kell hozzá? A hozzávalóknál hiányzik :)
    Előre is köszönöm a válaszodat :)

    VálaszTörlés