... fehér csokoládés & mogyoróvajas kekszek. Úgy gondolom, hogy a hétvégi délutáni teához, kávéhoz mindig dukál valami finom rágcsálnivaló. Mivel nem szeretem a dolgokat túlbonyolítani, ezért gyakran sütök kekszeket, legfőképpen azokat kedvelem, amik nagyon egyszerűek, sütéssel együtt 35-40 perc alatt elkészíthetőek. Ez a keksz is ilyen, és hogy mennyire finom...?! Kellemesen mogyorós, rendkívül omlós, és azok a fehércsoki darabkák...úhh...wowww! Szerintem a TOP 10 kekszek között a helye! Mogyoróvaj rajongóknak kötelezőőő...:-)
Hozzávalók:
- 200 g (nagyon) lágy vaj (véletlenül se legyen margarin!)
- 200 g mogyoróvaj
- 50 g házi vaníliás porcukor
- 50 g finom szemcséjű barna nádcukor
- 200 g liszt
- 2 tojás
- 100 g durvára vágott fehércsoki
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- só
Elkészítése:
A vajat és a mogyoróvajat habverővel összekeverem, hozzáadom a cukrot, majd egyenként a tojásokat, a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, végül a durvára vágott csokoládét. 20 percre hűtőbe teszem. 180°C-ra előmelegítem a sütőt, 2 sütőlapot kibélelek sütőpapírral. A masszából diónyinál nagyobb gombócokat formálok, egymástól kb. 3 cm távolságra teszem a kekszeket a sütőlemezre, lisztezett pohár aljával egy kissé ellapítom őket. Addig kell sütni, amíg az aljuk széle halványbarna színt nem kap. Rácson hagyom a kekszeket kihűlni. Jól záródó dobozban néhány napig eláll.
Ihlet: Good Food Magazine 2012. márciusi száma
:) A legjobb, ami történhetett a mogyoróvajaddal :) Keksz lett belőle :) Nyámi :)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésSzeretném elkészíteni a hétvégén ezt a sütit. Annyi kérdésem lenne, hogy hány tojás kell hozzá? A hozzávalóknál hiányzik :)
Előre is köszönöm a válaszodat :)