Egyéb érdekességek...rólam

2012. március 15., csütörtök

Johnny-palacsinta...




...mézzel.  Azért szeretem a hosszú hétvégéket, mert akkor ráérősek a reggelek. Sokáig lustálkodhatunk és TV-hetünk az ágyikóban, közben pedig kényelmesen megreggelizhetünk. Mivel nálunk a gofri mellett a palacsinta is tutira befutó, gyakran sütök ezt is. Ez a változat alapjában véve hagyományos angolszász típusú, vastag reggeli palacsinta, egy kis amerikai hozzávalóval  - a kukoricaliszttel - kiegészítve. Édesen és sósan (kolbászos-szalonnás-tojásos reggeli mellé) is klassz, de én legjobban mézzel (esetleg juharsziruppal) és natúr joghurttal kedvelem. Nagyjából 30-35 db aranyos minipalacsinta lesz belőle. :-D  

Hozzávalók:


  • 150 g finom őrlésű kukoricaliszt
  • 100 g finomliszt
  • 4 tk. sütőpor
  • 2 tk. méz (eredetileg 2 tk. finom szemű kristálycukor)
  •  1/2 tk. só
  • 2 nagy tojás
  • 3 dl tej
  • 30 g olvasztott vaj (olaj is jó, ha lusták vagyunk vajat olvasztani :-D)
  • olaj a sütéshez


a tálaláshoz:


  • méz / juharszirup / lekvár / natúr joghurt stb.


Elkészítése:


Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, egy másik jó nagy edényben pedig verjük fel a tojásokat a tejjel. Fokozatosan adjuk hozzá a nedves keveréket a szárazhoz, majd amikor összeállít, keverjük hozzá az olvasztott vajat is. Olajozott serpenyőben evőkanálnyi tésztákat merjünk, és mindkét oldalát halványbarnára sütjük. Akkor kell megfordítani, amikor kis hólyagok látszanak a palacsintán. Tálalásig tartsuk melegen.


Forrás: Nigella Lawson: Hogyan váljunk házi istennőkké


4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Nyami, imádom a palacsintát.Akár reggelire is jöhetne, ha valaki ágyba hozná:))

    VálaszTörlés
  2. Johnny cakes!:)Nagyon tetszik! Hasonlót már én is készítettem, nem tudtam, hogy pontosan ezt nevezik Johnny palacsintának (férjem is John:))

    VálaszTörlés
  3. :-) Johnnak Johnny-palacsinta! :-)

    VálaszTörlés