...mézzel. Azért szeretem a hosszú hétvégéket, mert akkor ráérősek a reggelek. Sokáig lustálkodhatunk és TV-hetünk az ágyikóban, közben pedig kényelmesen megreggelizhetünk. Mivel nálunk a gofri mellett a palacsinta is tutira befutó, gyakran sütök ezt is. Ez a változat alapjában véve hagyományos angolszász típusú, vastag reggeli palacsinta, egy kis amerikai hozzávalóval - a kukoricaliszttel - kiegészítve. Édesen és sósan (kolbászos-szalonnás-tojásos reggeli mellé) is klassz, de én legjobban mézzel (esetleg juharsziruppal) és natúr joghurttal kedvelem. Nagyjából 30-35 db aranyos minipalacsinta lesz belőle. :-D
Hozzávalók:
- 150 g finom őrlésű kukoricaliszt
- 100 g finomliszt
- 4 tk. sütőpor
- 2 tk. méz (eredetileg 2 tk. finom szemű kristálycukor)
- 1/2 tk. só
- 2 nagy tojás
- 3 dl tej
- 30 g olvasztott vaj (olaj is jó, ha lusták vagyunk vajat olvasztani :-D)
- olaj a sütéshez
a tálaláshoz:
- méz / juharszirup / lekvár / natúr joghurt stb.
Elkészítése:
Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, egy másik jó nagy edényben pedig verjük fel a tojásokat a tejjel. Fokozatosan adjuk hozzá a nedves keveréket a szárazhoz, majd amikor összeállít, keverjük hozzá az olvasztott vajat is. Olajozott serpenyőben evőkanálnyi tésztákat merjünk, és mindkét oldalát halványbarnára sütjük. Akkor kell megfordítani, amikor kis hólyagok látszanak a palacsintán. Tálalásig tartsuk melegen.
Forrás: Nigella Lawson: Hogyan váljunk házi istennőkké
Nagyon guszta! Nyami, imádom a palacsintát.Akár reggelire is jöhetne, ha valaki ágyba hozná:))
VálaszTörlésJohnny cakes!:)Nagyon tetszik! Hasonlót már én is készítettem, nem tudtam, hogy pontosan ezt nevezik Johnny palacsintának (férjem is John:))
VálaszTörlés:-) Johnnak Johnny-palacsinta! :-)
VálaszTörlésKis aranyosak ;)
VálaszTörlés