...a tavalyi macihagyma - szezonban sajnos nem sikerült megörökítenem egy receptet sem, ezért idén pótolom az elmaradásaimat. A diós macihagymapestós tészta az egyik kedvencem. Mindig sok fokhagymával készítem, aki esetleg nem szereti a nagyon csípőset, tegyen bele csak 1 gerezdet, vagy hagyja ki a fokhagymát. Csodás a maga egyszerűségével!
Hozzávalók:
- 1 nagy csokor medvehagyma, felaprítva
- 1 marék pirított dió
- kb. 0,75 - 1 dl olívaolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt fekete bors
- 1 marék teljes kiőrlésű tönköly spagetti
a tálaláshoz:
- frissen reszelt parmezán
- pirított, durvára vágott dió
Elkészítése:
A diót, a medvehagymát a késes robotgépembe teszem, beledobok néhány gerezd fokhagymát. Sózom, borsozom, és egy kevés olívaolajat öntök rá. Néhány perc alatt pürésítem. Üvegbe töltöm, ráöntök egy kevés olajat, ráteszem az üveg tetejét, majd felhasználásig hűtőbe teszem. A szokásos módon al dentére főzöm a spagettit, tányérokra halmozom. Kanalazok rá egy keveset a pestóból, reszelek rá egy kevés parmezánt, végül megszórom dióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése