...tökmaggal. Anyukám specialitása az Appetit-saláta, ehhez sütöttem ma ezeket - a rozsos mintájára készült - bagetteket. Gondolom már sokaknak feltűnt, hogy mi leginkább a teljes kiőrlésű lisztből készült, sűrű textúrájú péksüteményeket kedveljük. Ezúttal is egy ilyen bagettet hoztam nektek, Graham és rozsliszttel kombinálva. Mi nagyon szerettük!
Hozzávalók:
3 rúd bagetthez:
- 300 g Graham liszt
- 200 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- fél csomag Alnatura rozskovász
- 1 csomag (9g) Alnatura szárított élesztő
- kb. 330-350 ml langyos víz
- egy csipet aszkorbinsav vagy 1 kk. almaecet
- 2 kávéskanál só
- 1,5 ek. olaj
- 1 kk. méz
- 1 marék tökmag, durvára vágva
Elkészítése:
Mindent a kenyérsütőgépem üstjébe pakolok, majd dagasztás programra kapcsolok. A tésztát lisztezett kelesztőtálba teszem, és szobahőmérsékleten 6-8 órát kelesztem. Beledolgozom a tökmagot. 3 részre osztom, formázom, 220°C-ra előmelegített vízgőzös sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm a bagetteket. Rácson hagyom őket kihűlni.
Megjegyzés: A bagett tetején az Appetit-saláta látható.
Nagyon szép kenyeret sütöttél. Idén még nem volt időm kenyeret sütni:-)
VálaszTörlés