Egyéb érdekességek...rólam

2012. március 24., szombat

Zabkeksz vörös áfonyával...




Korábban említettem már, hogy nagy kekszrajongó vagyok, ezért gyakran kiürül nálunk a kekszes doboz. :-D Sok kedvencem van köztük ez a vörös áfonyás zabkeksz is. Pikk-pakk összedobható, kekszes dobozban sokáig eltartható. Bármivel ízesíthető, nekem most áfonyám volt itthon, de nyugodtan legyetek kreatívak! Jó sütögetést és kekszrágcsálást mindenkinek! :-D   


Hozzávalók:

  • 12 dkg Graham liszt
  • 28 dkg zabpehely, finomra hengerelt
  • 18 dkg lágy vaj!
  • 16 dkg barna nádcukor!
  • 2 tojás
  • 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
  • 1/2 tk sütőpor
  • egy nagy csipet só
  • 100 g aszalt vörös áfonya





Elkészítése:


A cukrot habosra keverem a vajjal, egyenként hozzáadom a tojásokat, majd a külön tálban összekevert száraz hozzávalókat is alaposan beledolgozom a tojásos keverékbe. Diónyinál kicsivel nagyobb golyókat formálok, a kezemmel óvatosan ellapogatom őket. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt sülnek meg. Rácson hagyom a kekszeket kihűlni.






Ihlet: Édes és Keserű: Rózsaborsos Zabkeksz


1 megjegyzés: