Korábban említettem már, hogy nagy kekszrajongó vagyok, ezért gyakran kiürül nálunk a kekszes doboz. :-D Sok kedvencem van köztük ez a vörös áfonyás zabkeksz is. Pikk-pakk összedobható, kekszes dobozban sokáig eltartható. Bármivel ízesíthető, nekem most áfonyám volt itthon, de nyugodtan legyetek kreatívak! Jó sütögetést és kekszrágcsálást mindenkinek! :-D
Hozzávalók:
- 12 dkg Graham liszt
- 28 dkg zabpehely, finomra hengerelt
- 18 dkg lágy vaj!
- 16 dkg barna nádcukor!
- 2 tojás
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
- 1/2 tk sütőpor
- egy nagy csipet só
- 100 g aszalt vörös áfonya
Elkészítése:
A cukrot habosra keverem a vajjal, egyenként hozzáadom a tojásokat, majd a külön tálban összekevert száraz hozzávalókat is alaposan beledolgozom a tojásos keverékbe. Diónyinál kicsivel nagyobb golyókat formálok, a kezemmel óvatosan ellapogatom őket. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt sülnek meg. Rácson hagyom a kekszeket kihűlni.
Ihlet: Édes és Keserű: Rózsaborsos Zabkeksz
Be kell vallanom valamit, én is nagy kekszrajongó vagyok ;)
VálaszTörlés