Jelentem még élek, csak a sok elfoglaltságom miatt új recepteket nem nagyon tudok mostanában kipróbálni. Főzni, főzök, sütni, sütök, de a blogon már szerepelő vagy éppen - közzétételre nem érdemes - hagyományos ételeket. Az ünnepekre azért készülök, viszont idő hiányában a tervezettnél kevesebb új dologgal. Sajnos. :-( Mára is csak egy gyors bejelentkezést terveztem ezzel a marinált fokhagymával. A fokhagymakedvelők imádni fogják. Jah, és ha már a Karácsonynál tartunk: szép üvegbe téve klassz gasztroajándék lehet. :-D
Hozzávalók:
- 3-4 fej fokhagyma
- egész bors
- só
- friss kakukkfű
- friss rozmaring
- 2-3 babérlevél
- olívaolaj és napraforgóolaj (aránya 1:1)
Elkészítése:
A fokhagymát megpucoljuk, és egy kisebb üvegbe rakosgatjuk, ízlés szerint teszünk mellé fűszereket, legvégül felöntjük olíva-, és napraforgóolajjal. 1-2 nap érlelődés után fogyaszthatjuk.
após-anyósnak ez jól is jöhet, sztem, alig van étel, amibe ne kerülne fokhagyma :D
VálaszTörlésFinom, ropogós sült húshoz el is tudnám képzelni.:-)
VálaszTörlésEz ajándéknak igen tökéletes
VálaszTörlésKedvenc ajándékötletem :)
VálaszTörlés