Egyéb érdekességek...rólam

2011. december 4., vasárnap

Marinált fokhagyma



Jelentem még élek, csak a sok elfoglaltságom miatt új recepteket nem nagyon tudok mostanában kipróbálni. Főzni, főzök, sütni, sütök, de a blogon már szerepelő vagy éppen - közzétételre nem érdemes - hagyományos ételeket. Az ünnepekre azért készülök, viszont idő hiányában a tervezettnél kevesebb új dologgal. Sajnos. :-( Mára is csak egy gyors bejelentkezést terveztem ezzel a marinált fokhagymával. A fokhagymakedvelők imádni fogják. Jah, és ha már a Karácsonynál tartunk: szép üvegbe téve klassz gasztroajándék lehet. :-D



Hozzávalók:

  • 3-4 fej fokhagyma
  • egész bors
  • friss kakukkfű
  • friss rozmaring
  • 2-3 babérlevél
  • olívaolaj és napraforgóolaj (aránya 1:1)

Elkészítése:


A fokhagymát megpucoljuk, és egy kisebb üvegbe rakosgatjuk, ízlés szerint teszünk mellé fűszereket, legvégül felöntjük olíva-, és napraforgóolajjal. 1-2 nap érlelődés után fogyaszthatjuk.

4 megjegyzés:

  1. após-anyósnak ez jól is jöhet, sztem, alig van étel, amibe ne kerülne fokhagyma :D

    VálaszTörlés
  2. Finom, ropogós sült húshoz el is tudnám képzelni.:-)

    VálaszTörlés
  3. Ez ajándéknak igen tökéletes

    VálaszTörlés