Egyéb érdekességek...rólam

2011. december 11., vasárnap

Kakaós-illatos szívecskék


Újabb ötlet az ünnepekre...A tészta összeállításánál ne kapjon senki szívinfarktust, mert nagyon lágy a massza, tanácsos is robotgéppel dolgozni. A pihentetés után könnyen formázhatóvá válik.

Hozzávalók:


  • 2 vaníliarúd (elmaradhat)
  • 250 g lágy vaj/margarin (nálam felesben)
  • 150 g porcukor
  • 2 tojás
  • 1 narancs és 1 citrom reszelt héja
  • 500 g finomliszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 3 ek. kakaó
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1/2 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1/4 kk. őrölt szerecsendió
  • 2 ek. tejföl

a díszítéshez:


  • kb. 200 g étcsokoládé
  • 2 kk. narancsvirágvíz
  • cukorgyöngy



Elkészítése:


A vaníliarudakat felhasítjuk, kikapargatjuk belőlük a pépet. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, majd az egyenként hozzáadott tojásokkal, a vaníliapéppel, a reszelt citrushéjakkal. Összeszitáljuk a lisztet, a sütőport, a sót, a kakaót és az őrölt fűszereket. A tejföllel együtt, több részletben a vajas masszához adjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk, szíveket szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsire rakva, 180°C-ra előmelegített sütőbe tolva megsütjük a szívecskéket. A csokit gőz felett felolvasztjuk, a sütiket tetszés szerint díszítjük. Én egy kis cukorgyönggyel tettem ünnepélyesebbé. Dermedés után légmentes dobozba tesszük, és próbáljuk nem megenni...az egészet.


Forrás: Lajos Mari receptje a 2008. december 3.-i Nők Lapjából-apró változtatásokkal

1 megjegyzés: