Újabb ötlet az ünnepekre...A tészta összeállításánál ne kapjon senki szívinfarktust, mert nagyon lágy a massza, tanácsos is robotgéppel dolgozni. A pihentetés után könnyen formázhatóvá válik.
- 2 vaníliarúd (elmaradhat)
- 250 g lágy vaj/margarin (nálam felesben)
- 150 g porcukor
- 2 tojás
- 1 narancs és 1 citrom reszelt héja
- 500 g finomliszt
- 1 kk. sütőpor
- 3 ek. kakaó
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1/2 kk. őrölt szegfűszeg
- 1/4 kk. őrölt szerecsendió
- só
- 2 ek. tejföl
a díszítéshez:
- kb. 200 g étcsokoládé
- 2 kk. narancsvirágvíz
- cukorgyöngy
Elkészítése:
A vaníliarudakat felhasítjuk, kikapargatjuk belőlük a pépet. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, majd az egyenként hozzáadott tojásokkal, a vaníliapéppel, a reszelt citrushéjakkal. Összeszitáljuk a lisztet, a sütőport, a sót, a kakaót és az őrölt fűszereket. A tejföllel együtt, több részletben a vajas masszához adjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára. Lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk, szíveket szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt tepsire rakva, 180°C-ra előmelegített sütőbe tolva megsütjük a szívecskéket. A csokit gőz felett felolvasztjuk, a sütiket tetszés szerint díszítjük. Én egy kis cukorgyönggyel tettem ünnepélyesebbé. Dermedés után légmentes dobozba tesszük, és próbáljuk nem megenni...az egészet.
Forrás: Lajos Mari receptje a 2008. december 3.-i Nők Lapjából-apró változtatásokkal
Ezt biztosan kipróbálom ;).
VálaszTörlés