Egyéb érdekességek...rólam

2011. december 6., kedd

Trüffelkrémmel töltött bonbon



Úgy gondolom, hogy a kézzel készített ajándékoknál nincs szebb és értékesebb a világon. Ha ajándékozok, a "vett ajándékok" mellett mindig készítek személyre szabott meglepetést is. Idén Karácsonykor sem lesz ez másként. :-D Ez a házi készítésű bonbon is kedves ajándék lehet a szeretteinknek. A külalakon persze még van mit javítanom, de ha még nem is lett olyan szép az első bonbonom, az íze feledtette velünk azt a néhány légbuborékot (legközelebb nem árt majd megütögetnem a formát, persze így utólag már mindenki nagyon okos tud lenni ;-D). A tölteléket nem komplikáltam túl: a már bevált Milka Noisette-es trüffelkrémet töltöttem a bonbonokba. Lehet a közepébe egy szem rumba áztatott meggyet is csempészni, kinek, ahogy tetszik...


A szakmai tanácsokat pedig köszönöm Gesztenyének (Bonbon mánia). Sikerült engem is rendesen megfertőznöd a bonbon készítéssel! :-DD Újabb szenvedély....úhhhh... ;-D


Hozzávalók:


kb. 35-40 bonbonhoz


a trüffelkrémhez:

  • 200 g Milka Noisette
  • 2 dl habtejszín
  • 2 cs habfixáló

a csokiburokhoz:

  • kb. 350-400 g étcsokoládé (65-67%-os vegyesen)
 



Elkészítése:


A krémet előző este elkészítjük. A tejszínt és az apróra tördelt Milka csokit gőz felett felolvasztjuk. Csak addig melegítjük, amíg a csoki teljesen el nem olvad. Ne forrjon se a víz, se a csokoládé, és ne érjen az olvasztó edény a vízbe! Tálba öntjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a habfixálóval felverjük.

Az étcsokoládé felét vízgőz felett felolvasztjuk, amikor felolvadt, elzárjuk alatta a lángot, és beletördeljük a csoki másik felét is. Addig keverjük, amíg teljesen felolvad a csokoládé. A szilikonformákat háromszor kenjük ki csokoládéval. Minden egyes kikenés között nagyjából 20-25 percet dermesztjük a hűtőben. Beletöltjük a krémet, legvégül olvasztott csokoládéval lezárjuk a bonbonokat, és ismét - dermedésig - hűtőbe tesszük. Óvatosan kinyomkodjuk őket a formából, és tetszés szerint csomagoljuk. Hűtőben kb. egy hétig eláll, már ha marad... :-DD


5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és fincsi lehet! Most én mikulásra készítettem saját készítésű édességeket a lányaimnak kíváncsi leszek a fogadtatásra ! Reményeim szerint örülni fognak !!

    VálaszTörlés
  2. Szuper lett! Nagyon ügyes vagy:-))Innét már nincs megállás:-))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ügyes vagy!!!!
    Én már mindent megvettem, még maghőmérőm is van, csak időm lenne már! :D

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörűek és biztos nagyon fognak neki örülni. Barbai, megy az maghőmérő nélkül is, hajrá!!
    Csak a mézet hiányolom, hol is van??

    VálaszTörlés
  5. Hermosos y exquisitos bombón una delicia al paladar quiero probar,abrazos y feliz navidad,muchas bendiciones.

    VálaszTörlés