A borongós téli napokon szükségem van a "boldogsághormonra", ezért kellett valami egészséges, gyorsan elkészíthető nasi. Sütni most nem volt kedvem...Eszembe jutott, hogy van egy zacskó tápióka gyöngyöm a legutóbbi Culinarisos látogatásomból, gondoltam miért is ne...legyen tápióka puding. Tudom, hogy a tápióka nem túl gyakori alapanyag, de azért nem lehetetlen a beszerzése (kapható pl. bioboltokban, Culinarisban, Ázsia boltokban). A narancs pedig csak adta magát hozzá (ugyanis rengeteg a felhalmozódott narancs az ünnepekről), a kardamom pedig mostanság a mániám, úgyhogy légyszi, nézzétek el nekem, hogy szinte mindent ezzel ízesítek...:-D
Hozzávalók:
- 10 dkg tápióka gyöngy
- egy kevés víz
- kb. 5 dl kókusztej/tej
- 1 vaníliarúd magjai / 2 ek. vanília-kivonat
- ízlés szerint méz
a narancsos részhez:
- 2 közepes méretű narancs, megpucolva, a gerezdek felkockázva
- 2-3 csipet őrölt kardamom
- ízlés szerint méz
Elkészítése:
A tápióka gyöngyöket nagyjából fél órára vízbe áztatom. Amikor a gyöngyök megduzzadtak, leöntöm róluk a vizet és a tejjel/kókusztejjel főzni kezdem őket addig, amíg a gyöngyök átlátszó, zselés gömbökké nem változnak. Ízesítem vaníliával és ízlés szerint mézzel. A narancskockákat egy kevés mézzel, kardamommal és néhány csepp narancslével megpárolom. A pudingot poharakba töltöm, 10 percig hűlni hagyom, legvégül ráhalmozom a narancsot. A végén - aki édesen szeretné - csorgathat még rá egy kevés mézet.
ha nem tudtad, akkor jelzem: recepted címében az első szó (alapanyag) azonnali kattintásra késztetett.
VálaszTörléscsak jelzem, nem vagy egyedül a "mániáddal".
De jóóó, akkor már nem vagyok egyedül ezzel a kardamom mániával. :-D Imádom! Mindenbe! :-D
VálaszTörlésezt megcsinálom!Van nagy és kicsi tápióka is itthon.Ez piciből van ugye?
VálaszTörlésAndi, igen! :-D
VálaszTörlés