Egyéb érdekességek...rólam

2011. december 28., szerda

Kardamomos, narancsos tápióka puding


A borongós téli napokon szükségem van a "boldogsághormonra", ezért kellett valami egészséges, gyorsan elkészíthető nasi. Sütni most nem volt kedvem...Eszembe jutott, hogy van egy zacskó tápióka gyöngyöm a legutóbbi Culinarisos látogatásomból, gondoltam miért is ne...legyen tápióka puding.  Tudom, hogy a tápióka nem túl gyakori alapanyag, de azért nem lehetetlen a beszerzése (kapható pl. bioboltokban, Culinarisban, Ázsia boltokban). A narancs pedig csak adta magát hozzá (ugyanis rengeteg a felhalmozódott narancs az ünnepekről), a kardamom pedig mostanság a mániám, úgyhogy légyszi, nézzétek el nekem, hogy szinte mindent ezzel ízesítek...:-D


Hozzávalók:

  • 10 dkg tápióka gyöngy
  • egy kevés víz
  • kb. 5 dl kókusztej/tej
  • 1 vaníliarúd magjai / 2 ek. vanília-kivonat
  • ízlés szerint méz

a narancsos részhez:

  • 2 közepes méretű narancs, megpucolva, a gerezdek felkockázva
  • 2-3 csipet őrölt kardamom
  • ízlés szerint méz

Elkészítése:

A tápióka gyöngyöket nagyjából fél órára vízbe áztatom. Amikor a gyöngyök megduzzadtak, leöntöm róluk a vizet és a tejjel/kókusztejjel főzni kezdem őket addig, amíg a gyöngyök átlátszó, zselés gömbökké nem változnak. Ízesítem vaníliával és ízlés szerint mézzel. A narancskockákat egy kevés mézzel, kardamommal és néhány csepp narancslével megpárolom. A pudingot poharakba töltöm, 10 percig hűlni hagyom, legvégül ráhalmozom a narancsot. A végén - aki édesen szeretné - csorgathat még rá egy kevés mézet.


4 megjegyzés:

  1. ha nem tudtad, akkor jelzem: recepted címében az első szó (alapanyag) azonnali kattintásra késztetett.
    csak jelzem, nem vagy egyedül a "mániáddal".

    VálaszTörlés
  2. De jóóó, akkor már nem vagyok egyedül ezzel a kardamom mániával. :-D Imádom! Mindenbe! :-D

    VálaszTörlés
  3. ezt megcsinálom!Van nagy és kicsi tápióka is itthon.Ez piciből van ugye?

    VálaszTörlés