"Vigyázat, diszkrét semmiségnek tűnnek ezek a kekszek, viszont mivel nem túl édesek, nehéz abbahagyni az eszegetésüket! Teához, kávéhoz vagy csak úgy önmagában - szinte minden alkalomra és mindenkinél sikert aratnak."
(Stahl Magazin)
Én is megerősíthetem, hogy tényleg nagyon finomak! :-D
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 8 dkg porcukor
- 1/2 vaníliarúd kikapart magja (nálam 1 ek. vanília-kivonat)
- 1 ek. őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 12 dkg hideg vaj
- 1 tojás
- a nyújtáshoz kevés finomliszt
- a tetejére 2 ek. fahéjas porcukor vagy porcukor
Elkészítése:
Az első öt hozzávalót összekevertem, hozzákockáztam a vajat, a kezemmel összemorzsoltam. Hozzáadtam a tojást, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrtam az egészből. Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tettem. A sütőt előmelegítettem 190°C-ra, és sütőpapírt terítettem 2 db 30x40 cm-es tepsiebe. A tésztát enyhén lisztezett deszkán 7 mm vékonyra nyújtottam, majd kiszúróval kekszeket szúrtam. A tésztát újra összegyúrtam, kinyújtottam... A kekszeket egymástól 2 cm-re tettem a tepsibe, és 8-10 perc alatt megsütöttem őket. Akkor jók, ha halvány barna az aljuk.Miután kihűltek megszórtam a sütiket fahéjas porcukorral.
Forrás: Stahl Magazin Téli Különszám - Fahéjas hópehely
Nagyon finom lehet! Tetszik ez a kekszforma. :)
VálaszTörlés