Mandulás csókot tavaly már készítettem, idén a diós volt soron, egy csipet fahéjjal megbolondítva. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll...feltéve, ha marad... :-D
Hozzávalók:
- 30 dkg átszitált porcukor
- 30 dkg darált dió
- 2-3 ek. édes morzsa
- egy csipet só
- 6 tojás fehérje
- 1 kk. őrölt fahéj
Elkészítése:
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem, majd óvatosan belekevertem a porcukrot, a darált diót és az őrölt fahéjat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe 20 Ft-os nagyságú halmokat nyomtam, előmelegített (170°C) sütőben néhány perc alatt (sütőtől függ) megsütöttem. Amikor halványbarna lesz a csókok alja, akkor jó. Vigyázzatok, hamar megégnek. A tepsin hagytam őket kihűlni.
Forrás: Gasztrokalandor
Ötlet: Mandulás csók
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése