Egyéb érdekességek...rólam

2011. november 6., vasárnap

Káposztával töltött paprika



A nyáron készült fényképek között találtam ezt a nagymamáinkat idéző savanyúságot, ami valahogy kiment a fejemből, és elfelejtettem közzé tenni. Sebaj, most pótolom, hátha valakinek megtetszik, és jövőre elkészíti.


Hozzávalók:

  • lila káposzta
  • TV paprika
  • kömény
  • babérlevél
  • egész bors
  • mustármag
  • koriandermag
  • 3 rész víz 
  • 1 rész ecet (10%-os)
  • cukor
  • szalicil a tartósításhoz

Elkészítése:


A káposztát megmossuk, a reszelő nagy lyukú részén lereszeljük, sózzuk, köménnyel megszórjuk, és legalább fél napot állni hagyjuk.  A paprikát megmossuk, a végét levágjuk, kicsumázzuk, és a magokat eltávolítjuk. A paprikákat káposztával megtöltjük, majd üvegekbe állítjuk úgy, hogy a vágott fele nézzen felfelé. A vizet, a cukorral, az ecettel összekeverjük. A cukor mennyiségét ízlés szerint állítsuk be. Minden üvegbe fűszereket teszünk, ez ugyancsak ízlés dolga, ezután ráöntjük a hideg levet. Mindegyikre egy kevés szalicilt teszünk, végezetül az üvegeket gondosan lezárjuk.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése