A nyáron készült fényképek között találtam ezt a nagymamáinkat idéző savanyúságot, ami valahogy kiment a fejemből, és elfelejtettem közzé tenni. Sebaj, most pótolom, hátha valakinek megtetszik, és jövőre elkészíti.
Hozzávalók:
- lila káposzta
- TV paprika
- só
- kömény
- babérlevél
- egész bors
- mustármag
- koriandermag
- 3 rész víz
- 1 rész ecet (10%-os)
- cukor
- szalicil a tartósításhoz
Elkészítése:
A káposztát megmossuk, a reszelő nagy lyukú részén lereszeljük, sózzuk, köménnyel megszórjuk, és legalább fél napot állni hagyjuk. A paprikát megmossuk, a végét levágjuk, kicsumázzuk, és a magokat eltávolítjuk. A paprikákat káposztával megtöltjük, majd üvegekbe állítjuk úgy, hogy a vágott fele nézzen felfelé. A vizet, a cukorral, az ecettel összekeverjük. A cukor mennyiségét ízlés szerint állítsuk be. Minden üvegbe fűszereket teszünk, ez ugyancsak ízlés dolga, ezután ráöntjük a hideg levet. Mindegyikre egy kevés szalicilt teszünk, végezetül az üvegeket gondosan lezárjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése