Egyéb érdekességek...rólam

2013. március 9., szombat

Tárkonyos sertésragu rizibizivel...

Tárkonyos sertésragu rizibizivel...




... erről az ételről két dolgot lehet elmondani:
 azt, hogy pofon egyszerű elkészíteni,
 és azt is, hogy nagyon-nagyon finom!

 


Hozzávalók:


(4 személyre)


  • 75 dkg sertéscomb
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors



a sütéshez: 



  • 1 dl semleges ízű olaj


a páchoz:


  • 4 gerezd fokhagyma, zúzott
  • 1 csokor újhagyma, fehér szára felkarikázva (a zöld része nem kell)
  • 2 hosszú szál friss tárkony (szárított is lehet), levelei apróra vágva
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 2 kávéskanál őrölt, csípős paprika
  • 1/2 dl balzsamecet
  • 1 dl semleges ízű olaj



a mártáshoz:


  • 2 hosszú szál friss tárkony
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. keményítő
  • 1 dl semleges ízű olaj


a tálaláshoz:


  • barna rizsből készített rizibizi



Elkészítése:


A húst 3x3 cm-es darabokra kockázom, sózom, borsozom. Előző este jó alaposan összekeverem a húst a páccal, műanyag dobozba teszem, lefedem, hűtőbe teszem. Másnap - fél órával a készítés előtt - kiveszem a húst a hűtőből, hogy ne legyen annyira hideg. Kiveszem a húst a pácból. Nagyobb serpenyőben olajat hevítek, majd 2 adagra osztva, folyamatosan kevergetve megpirítom a húskockákat. A serpenyőbe visszateszem az összeset, felöntöm kb. 1 dl vízzel, ezután lefedve készre párolom. Néha átkeverem, ha szükséges  a folyadékot pótolom. A tejszínt külön tálban csomómentesre keverem a keményítővel, hozzáadom a tárkonyleveleket, sózom, borsozom. Ha kész a hús, a tejszínes mártással néhány perc alatt összeforralom. Még melegen rizibizivel tálalom...



Forrás: Stahl konyhája


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése