Tárkonyos sertésragu rizibizivel... |
... erről az ételről két dolgot lehet elmondani:
azt, hogy pofon egyszerű elkészíteni,
és azt is, hogy nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók:
(4 személyre)
- 75 dkg sertéscomb
- tengeri só
- frissen őrölt fekete bors
a sütéshez:
- 1 dl semleges ízű olaj
a páchoz:
- 4 gerezd fokhagyma, zúzott
- 1 csokor újhagyma, fehér szára felkarikázva (a zöld része nem kell)
- 2 hosszú szál friss tárkony (szárított is lehet), levelei apróra vágva
- 2 ek. sűrített paradicsom
- 2 kávéskanál őrölt, csípős paprika
- 1/2 dl balzsamecet
- 1 dl semleges ízű olaj
a mártáshoz:
- 2 hosszú szál friss tárkony
- 2 dl tejszín
- 1 ek. keményítő
- 1 dl semleges ízű olaj
a tálaláshoz:
- barna rizsből készített rizibizi
Elkészítése:
A húst 3x3 cm-es darabokra kockázom, sózom, borsozom. Előző este jó alaposan összekeverem a húst a páccal, műanyag dobozba teszem, lefedem, hűtőbe teszem. Másnap - fél órával a készítés előtt - kiveszem a húst a hűtőből, hogy ne legyen annyira hideg. Kiveszem a húst a pácból. Nagyobb serpenyőben olajat hevítek, majd 2 adagra osztva, folyamatosan kevergetve megpirítom a húskockákat. A serpenyőbe visszateszem az összeset, felöntöm kb. 1 dl vízzel, ezután lefedve készre párolom. Néha átkeverem, ha szükséges a folyadékot pótolom. A tejszínt külön tálban csomómentesre keverem a keményítővel, hozzáadom a tárkonyleveleket, sózom, borsozom. Ha kész a hús, a tejszínes mártással néhány perc alatt összeforralom. Még melegen rizibizivel tálalom...
Forrás: Stahl konyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése